De Mechelse actiegroepen reageren op de verklaringen van provinciaal Unizo-directeur Carl Van Dyck. © Stijn Van de Sande, Dirk Vertommen 

Mechelse actiegroepen na statement Unizo: “Bereikbaarheid is substantieel achteruitgegaan”

Mechelen -

“De bereikbaarheid in Mechelen is substantieel achteruitgegaan. Dat is geen perceptie, dat zijn feiten”, zegt Carl Bols van Red de Vesten. Een van de aanvoerders van het protest reageert daarmee op een statement van Unizo provincie Antwerpen.

Sven Van Haezendonck

In een persmededeling haalt Carl Van Dyck, directeur van Unizo provincie Antwerpen, uit naar de pers en naar de actiegroepen. Zij zorgen ervoor “dat een negatief beeld wordt neergezet over de bereikbaarheid van de handelaars”.

Bols is het hoegenaamd niet eens met die visie. “Veel van de zogezegd negatieve berichtgeving over bijvoorbeeld signalisatie, slecht afgestelde verkeerslichten, bereikbaarheid en files is een neutrale weergave van de feiten”, zegt hij. Samen met zijn medestanders van Verbindend Mechelen benadrukt hij dat de bereikbaarheid van de stad er allerminst is op vooruitgegaan.

LEES OOK. Unizo over nieuwe Mechelse vesten: “Er wordt negatief beeld neergezet over bereikbaarheid”

“Alles blijft bereikbaar, maar het is door het eenrichtingsverkeer vaak wel moeilijker en tijdrovender. Die minder vlotte bereikbaarheid is ook eenvoudig aan te tonen via de officiële routeplanner. Voor een dagjestoerist maakt het misschien weinig verschil. Bewoners van de stad of de rand die op de terugweg van hun werk voor boodschappen nog snel even de stad inreden, denken nu tweemaal na”, vertelt Carl Bols.

“Tientallen getuigenissen”

De aanvoerder van Red de Vesten spreekt tegen dat de actiegroepen oproepen om de stad te mijden. “Integendeel, wij steunen de handelaars, maar wij lezen wel de vele tientallen getuigenissen van klanten die Mechelen mijden of minder bezoeken. Het is de onvoldoende doordachte en nooit vooraf overlegde invoering van het plan voor eenrichtingsverkeer dat daarvoor zorgde.”

Bols heeft samen met zijn medestanders ook bedenkingen bij de oproep tot de stad voor meer positieve communicatie. “Die is al uitermate positief, zo positief dat ze zelfs ongeloofwaardig is. Een minder goede bereikbaarheid als goed verkopen, werkt niet. Alleen eerlijke informatie helpt. Wat nog meer zou helpen, is dat het stadsbestuur luistert naar de bezorgdheden en opnieuw tweerichtingsverkeer zou invoeren”, zegt hij nog.

De actiegroepen organiseren zaterdag vanaf 14u een ‘stop de waanzin’-betoging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen