©  BELGA

Drieklapper Leonardo Rocha bezorgt Lierse eerste uitzege sinds begin september: “Mijn hattrick heeft de perfecte timing”

Opdracht volbracht! Met dank aan Leonardo Rocha. Een drieklapper van de boomlange Portugees binnen het halfuur verzekerde Lierse op Sclessin van een broodnodige driepunter. De Pallieters blijven zo alvast ook na dit weekend stevig binnen de eerste zes in het klassement.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Leonardo Rocha absolute uitblinker bij na rust zakelijk Lierse

Leonardo Rocha was vrijdagavond de gevierde man in Luik. Toen de Pallieters na dik negentig minuten opgelucht richting scorebord mochten kijken, was de inbreng van de Portugese goalgetter meteen duidelijk. De match die absoluut moest gewonnen worden in de Vurige Stede had ook drie punten opgeleverd. En daar mochten de Lierenaars vooral hun scherpschutter heel dankbaar om zijn. Met zijn neus voor goals had Leonardo Rocha in een kil en troosteloos Sclessin nog binnen het halfuur achter zijn naam staan.

“Neen, het was geen sexy decor”, glunderde de spits na afloop. “Maar daar was het ons ook niet om te doen. Na het domme puntenverlies tegen Virton stond er voor Lierse wel wat op het spel. We moesten deze match absoluut winnen, want ook wij beseffen dat we nu een buffer moeten opbouwen in de strijd om een plaats bij de eerste zes. Zonder eender welk team tekort te doen, was de winst tegen de beloften van Standard pure noodzaak. En dan doet het deugd daar een ruime hand in te hebben. Ik herinner me ook nog een hattrick destijds bij Lommel, maar dat overkomt je uiteraard niet alle weken.”

©  BELGA

Een drieklapper, die Lierse overigens eindelijk ook een eerste uitwinst sinds 9 september schonk. Toen wonnen de Pallieters op het veld van Dender. Maar de zege in de Vurige Stede zorgde wellicht voor meer opluchting. “De timing was perfect”, besefte ook Rocha. “We zaten de jongste weken toch zo’n beetje in een negatieve spiraal. De arbitrage die ons parten speelde en de mindere resultaten. We hadden het tegen de jonge Rouches absoluut om te buigen. En dat is ons gelukt. Het geeft een enorme boost om er nog twee weken keihard tegenaan te gaan. De punten die we voor de winterbreak nog happen, zullen bij de eindafrekening van goudwaarde blijken.”

Ondanks de zege in Luik bracht Lierse zichzelf na de pauze nog onnodig in de problemen. Controleren en vooral niet incasseren leek de hoofdopdracht, maar het deed het jonge Standard zowaar terug in de match kruipen. “We misten na rust intensiteit en waren te soft”, merkte ook Rocha terecht op. “Gelukkig is het zonder gevolgen gebleven, maar het is zeker een leerpunt dat we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden. We hebben er deze keer geen prijs voor moeten betalen, maar het mag in feite niet gebeuren.”

Lierse trok hoe dan ook de fel begeerde overwinning over de streep en blijft zo ook na dit weekend met zekerheid binnen de eerste zes kamperen. “En dus kunnen we met een fijn gevoel de resultaten van onze concurrenten afwachten verder dit weekend. Maar vooral ook naar de volgende opdracht kijken. We moeten iedere kans aangrijpen. Na de winterbreak wacht ons met RSCA Futures, Beerschot, RWDM en Lommel nog een loodzwaar programma. Iedere extraatje dat we nu nog kunnen opbouwen is mooi meegenomen.”

©  BELGA

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws