©  rr

Twee Nederlanders opgepakt voor helpdeskfraude in Retie

De lokale politie van de zone Kempen Noord-Oost heeft twee Nederlandse verdachten gevat in een onderzoek naar zogenaamde helpdeskfraude. Daarbij worden mensen opgebeld door oplichters die zich voordoen als bankmedewerker. De verdachten werden op de E34 in Retie gestopt met verschillende kaartlezers, een grote som cash geld en luxegoederen in hun wagen.

blg

De politie was een onderzoek gestart na verschillende pogingen, waarvan minstens één geslaagde, van helpdeskfraude. De oplichters belden de slachtoffers eerst op en gingen dan naar hun woningen om hun bankkaarten, waarmee verdachte verrichtingen zouden zijn gebeurd, te vernietigen. In werkelijkheid kopieerden ze echter de kaart en haalden ze er geld mee af of kochten ze er luxegoederen mee. Eén slachtoffer maakten ze 4.000 euro armer.

De politie kwam een voertuig op het spoor en kon dat tijdens een gecoördineerde actie onderscheppen op de E34. Er bleken twee Nederlanders in te zitten die in het bezit waren van heel wat verdacht materiaal. Het voertuig, het geld en de aangekochte luxegoederen werden in beslag genomen. De verdachten zijn intussen ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners