© ATV

Winterdroom gaat voor jonge organisatoren Eli en Toon in vervulling

Brasschaat -

Het is zover: Winterdroom opende vrijdagavond rond 17u de deuren voor het publiek. Geen ijspiste, maar wel een rolschaatsbaan. De reden hiervoor ligt natuurlijk bij de torenhoge energieprijzen. De organisatie ligt in handen van Eli Verheyen (29) en Toon Wauters (21). De twee jongeen namen de fakkel over van Toons vader Philippe Wauters.

Voor de twee twintigers was het de laatste dagen alle hens aan dek. “Maar we hebben het klaar gekregen. Alles is netjes overdekt. Rond de rolschaatsbaan staan een aantal drink- en foodstands. Dat zijn grosso modo dezelfde als de vorige editie die intussen al drie jaar achter ons ligt. We hadden gedacht om de WK-wedstrijden van de Belgen op een groot scherm te tonen. Maar nu de Rode Duivels uitgeschakeld zijn, hoeft dat niet meer. Misschien tonen we nog wel de finale op een groot scherm. Dat moeten we nog bekijken”, zegt Eli.

Wie de rolschaatsen wil aanbinden, krijgt de kans om door een sprookjesachtige lichttunnel te schaatsen. We creëren daarmee de sfeer van de Netflix-serie Strange Things. Naast de grote tent met rolschaatsbaan is er voor de liefhebbers het circus en de kermis. Het Brasschaatse Winterdorp is intussen aan zijn elfde editie toe en blijft staan tot en met 8 januari. Er zijn slechts vijf sluitingsdagen: 5 en 6 december, 12 en 13 december en 19 december. Een schaatsbeurt kost zeven euro met twee euro huur voor de schaatsen; Er is een mogelijkheid tot het geven van kinderfeestjes.

Om 17u openden de deuren van deze elfde editie. Om 19u gaf de Rollerschool Brasschaat een show.

Ivo Bellens en Irena De La Sorte waren zowat de eerste bezoekers die kwamen genieten van een glühwein. “Ik ben een geboren en getogen Brasschatenaar en ben bijzonder benieuwd naar deze nieuwe editie met een ietwat gewijzigde formule”, aldus Ivo. (janbrys)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV