Martijn van Steenis zijn vriendin is afkomstig van Willebroek. Dat heeft hem er mee toe aangezet om zich in Mechelen te vestigen. © Dirk Vertommen

Martijn volgt de liefde en opent tweede vestiging van Chick ’n Dip in Mechelen

Mechelen, Leuven -

Liefhebbers van gefrituurde kip hebben er in Mechelen een adresje bij. Na de opening van een eerste Chick ’n Dip in Leuven ruim drie jaar geleden opende Martijn van Steenis (30) er eentje in de andere Dijlestad. De jonge ondernemer volgt daarmee de liefde.

Sven Van Haezendonck

In de lente van 2019 opende Martijn de deuren van Chick ’n Dip in de Tiensestraat in Leuven. De dertiger combineert er kipgerechten met dipsauzen. In de fastfoodzaak kan je op verschillende manieren gefrituurde kip eten. Deze week opende de Vlaams-Brabander een tweede vestiging in de Frederik de Merodestraat in hartje Mechelen.

Met café Het Maanlicht, Cinema Lumière Mechelen in de oude stadsfeestzaal en de recente opening van de Marokkaanse interieurwinkel Artizana is de buurt daar in beweging. “Ik ben destijds in Leuven begonnen omdat ik van de streek afkomstig ben en er studeerde, maar mijn vriendin Sirine is afkomstig van Willebroek. Ondertussen wonen we anderhalf jaar in Mechelen, een mooie, leuke en oplevende stad. Daarom zijn we hier op zoek gegaan naar een pand”, vertelt Martijn.

Pand gestript

Zo kwam hij een jaar geleden uit op het pand in de Merodestraat. “We hebben het kunnen kopen. De voorbije maanden hebben we het helemaal verbouwd. Het pand is helemaal gestript en wij hebben nieuwe ramen en deuren gestoken. Alles is nieuw, tot de gas- en elektriciteitsleidingen toe”, zegt Martijn.

Op het menu bij Chick ’n Dip, gefrituurde kip in alle mogelijke varianten. © Dirk Vertommen

LEES OOK. Jaouad opent Marokkaanse interieurwinkel: “Ik wil het mooiste uit Fez en Marrakech naar Mechelen halen”

Zijn fried chicken serveert Martijn op alle mogelijke manieren. “In burgers en in wraps, maar ook in boxen en buckets zoals je ze kent van de grote Amerikaanse ketens”, legt hij uit. Gerechten kan je meenemen, thuis laten leveren of ter plaatse consumeren. “We hebben een twintigtal zitplaatsen. Tegen de zomer komen er nog een tiental plaatsen bij op een terras achteraan.”

“Mechelen is een beetje Leuven”

De ondernemer, master toegepaste economische wetenschappen (TEW) van opleiding, hoopt op een of andere manier ook samen te werken met de stadsbioscoop. “De Merodestraat is een toffe straat en ze ligt heel dicht bij de Grote Markt. Mechelen is een beetje Leuven. Het heeft leuke straatjes en gezelligheid, maar zonder de massa studenten. Dat bevalt me zeer, al ben ik zelf ook student geweest”, vertelt Martijn.

Chick ’n Dip in de Frederik de Merodestraat 30 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.30 tot 14.30u en van 17.30 tot 22u. Op zaterdag is de zaak open tot 21u. (svh)

Chick ’n Dip ligt in de Frederik de Merodestraat, vlak bij de stadsbioscoop. © Dirk Vertommen

www.chickndip.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen