België-Engeland: 2-0 op WK MarMid: leerkrachten zegevieren. © koen fasseur

België toch kampioen ... op WK MarMid: 2-0 zege tegen Engeland op vrije basisschool Maria Middelares

Sint-Job -

De superfinale van het WK MarMid werd vandaag bekampt tussen de leerkrachten (België) en de vijfdejaars (Engeland). De leerkrachten wonnen de match met 2-0. “We kregen het niet cadeau, de leerlingen speelden sterk”, bekent medeorganisator van het WK, meester Dries.

Vorige week maandag mochten het tweede en derde leerjaar de schoolcompetitie WK MarMid aftrappen. Twee weken lang sloeg elke middagpauze de WK-gekte toe. “Alle leerjaren speelden een wedstrijd. Dat waren de preselecties. Aan het eind van de eerste week hadden we zes winnaars en die moesten het deze week tegen elkaar afleggen in verschillende finales”, legt meester Dries uit. Hij bedacht het WK samen met meester Jelle.

Elk leerjaar vertegenwoordigde ook een land. Zo won woensdag won Canada (3) van Brazilië (4) en donderdag Engeland (5) van Australië (6). Vandaag beslechtten Marokko (1) en Mexico (2) nog hun laatste kamp met 0-3 in het voordeel van Mexico.

De leerkrachten moesten knokken voor hun overwinning. © koen fasseur

Net voor de leerlingen het weekend ingingen bereikte het WK MarMid een climax met de superfinale tussen België (leerkrachten) en Engeland (5). Beide ploegen hadden hun supporters. “Het was een spannende wedstrijd. We zijn er als leerkrachten echt voor gegaan en hebben de zege niet cadeau gekregen. De vijfdejaars waren sterk. Gelukkig hadden we met juf Leen een sterke keeper in huis die drie goals wist tegen te houden. Zij is de held van de match.”

Gouden schoen

Heel bijzonder was dat de WK-superfinale werd gefloten door een echte scheidsrechter. Directeur Filip Van Herck liet zijn zoon hiervoor opdraven. Hij is verbonden aan de KBVB en fluit wedstrijden in tweede provinciale.

Een echte scheidsrechter reikte zelfs gele kaarten uit. © koen fasseur

“Hij floot zelfs een penalty voor Engeland. Gelukkig voor ons misten ze die, al was het nipt. Zo wonnen we de match met 2-0 voor België, een goal van meester Lennert en een van juf Kaat, tot haar eigen verbazing. Hier zijn de Belgen dus wel kampioen geworden”, lacht meester Dries.

De apotheose van WK MarMid werd een echt voetbalfeest. “We hadden wat toneeltjes opgezet. Er werden verschillende gele kaarten uitgereikt. Verder moest meester Bart ‘gewond’ afgevoerd worden. Even later moest de brancard nog eens uitrukken voor een leerlinge die in alle euforie was gebotst met een andere leerling. Gelukkig zonder veel erg.”

Meester Bart speelde dat hij ‘gewond’ raakte op het veld en moest afgevoerd worden. © koen fasseur

Een meisje botste op een andere leerling en werd even op de brancard verzorgd. © koen fasseur

Tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de schooldag mochten de leerkrachten met de gouden schoen naar huis. Een feestelijk einde van twee weken WK-gekte.

  (ella)

© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners