Orak, een Slovaakse jachthond 

Orak al vier dagen vermist maar baasjes geven de moed niet op

Sint-Antonius, Zoersel -

Orak, de grote Slowaakse jachthond die op 29 november op de loop schoot bij een woningbrand op de Melkweg in Sint-Antonius (Zoersel), is nog steeds vermist. Toch geven de baasjes de moed niet op. Iedereen wordt opgeroepen om mee uit te kijken.

Kristin Matthyssen

Orak is een grote lichtkleurige ruwharige Slowaakse jachthond. Sinds zijn vermissing zijn er weinig zichtmeldingen binnengekomen, wat verbaast omdat het om een grote bijna witte hond gaat. “Maar het strookt wel met de bevindingen van Lost Dogzzz, de opsporingsdienst voor vermiste honden. Donderdag zijn ze met een speurhond ter plekke gekomen. Daaruit bleek dat Orak echt van bos tot bos en recht door de weilanden loopt. Het spoor dat de speurhond volgde leek betrouwbaar omdat hij ook uitkwam bij de plek waar mijn partner Orak woensdag bijna kon pakken”, vertelt baasje Tom. “Maar hij ging toen recht door een beek en was te snel. Het spoor wees uit dat hij richting Kleine Medelaar was gelopen.”

Direct bellen en niet zelf achterna lopen als je deze sloeber ziet. ©  arr

Pas als je een zoektocht naar een hond moet doen, besef je hoe groen Zoersel nog is, zegt Tom. “Je kan eigenlijk echt dwars door weilanden van bos naar bos rennen zonder veel straten en bewoonde gebieden te kruisen. Orak is mogelijk zo van het Zoerselbos richting de bossen rond het park Hallehof gelopen. Maar we sluiten niets uit. Afgelopen nacht is mijn partner nog uit haar bed gekomen omdat er een alarm was in de omgeving van de gemeenteschool in Sint-Antonius waar veel hondengeblaf weerklonk.”

Nu het weekend voor de boeg staat zullen er waarschijnlijk veel mensen gaan wandelen. “We laten de moed niet zakken”, zegt Tom.

Orak is nog steeds vermist. ©  rr

En terecht, want deze week op 1 december kon er in Mechelen nog een grote hond levend en wel worden teruggevonden die op 27 november vermist raakte door vuurbommetjes. Ook van deze hond kwamen geen zichtmeldingen binnen. In Kapellen dook op 2 december dan weer een teckel op die op 26 november op de loop schoot en aangereden werd. Hij was onderkoeld en uitgedroogd, maar zal er wel doorkomen.

“Orak is een jachthond. We hopen dat hij zijn instinct volgt en misschien eens een konijntje of vogel kan pakken. Drinken kan hij uit plassen en grachten. Hij heeft wel wat vetreserves. Donderdag bood een man nog aan met een warmtecamera te gaan wandelen in de hoop Orak te spotten. Er werd ook al met een drone gezocht. Onze familie is die mensen allemaal heel dankbaar.”

Bij info of zicht meteen bellen en duidelijk melden waar, wanneer en in welke richting je de hond hebt zien lopen naa️r eigenaar Tom - Sara: 0479-52.84.67 of 0498-67.15.58

Orak heeft een halsband aan. Vermoedelijk is hij angstig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners