Simulatiebeeld van het nieuwe gebouw. ©  LCV Real Estate

Auto Natie bundelt vijf vestigingen op site naast E19 in Kontich

Kontich -

Auto Natie Group heeft vrijdag een belangrijke verhuis aangekondigd. Vijf vestigingen uit de zuidrand van Antwerpen worden vanaf 2024 gebundeld op de voormalige site van Transport Groeninghe in de Groeningenlei in Kontich. Daarvoor gaan ze in zee met LCV Real Estate, de zustermaatschappij van de Willy Naessens Group.

Bart Roggeman

In maart 2020 nam Naessens Group de nv Groeninghe met transportfirma en dierenspeciaalzaak van de familie Mennes over. Na de eerdere realisatie van een Brico-vestiging – op de terreinen van de dierenspeciaalzaak – krijgt nu ook de site waar de Groeninghe-vrachtwagens decennialang een vertrouwd beeld vormden, een nieuwe invulling.

Auto Natie Group, dat even verderop enkele jaren geleden de voormalige garage Joly op het kruispunt van de Groeningenlei met de Prins Boudewijnlaan overnam, liet er zijn oog op vallen om een nieuw mobiliteitscentrum uit te bouwen en zijn activiteiten in de zuidrand van Antwerpen te bundelen. Zowel de vestigingen van Auto Natie als Wondercar die nu nog in twee gemeenten verdeeld zitten, worden er samengebracht.

©  rr

Puzzelen

“Op een aantal van die locaties kampten we al langer met een chronisch gebrek aan parkeergelegenheid en kantoorruimte”, zegt Koen Van Minnebruggen, bestuurder van Auto Natie Group.

“Geregeld moeten we ook ‘switchen’ en puzzelen met personeel tussen de verschillende vestigingen omdat het vandaag moeilijk is om medewerkers met de juiste competenties te vinden. Daarbovenop zijn recent nog de onderhouds- en energiekosten gekomen die de pan uitswingen. Als we al die elementen samen leggen, leek het ons beter dat zowel naar efficiëntie, duurzaamheid als mobiliteit toe het beter is alles te bundelen.”

Dat de Willy Naessens Group intussen in Kontich was neergestreken, bleek meteen een goede opportuniteit. “Via het lokaal bestuur zijn we met mekaar in contact gebracht en het bleek meteen een match te zijn”, verklaart Van Minnebruggen.

©  LCV Real Estate

Naast de E19

Het nieuwe ‘mobiliteitscentrum’ dat verrijst vlak aan de brug van de Groeningenlei wordt naast de E19 ongetwijfeld een blikvanger. Met het oog op duurzaamheid en ecologie wordt er in verdiepingen gebouwd. “Door de keuze om in de hoogte te bouwen, wordt maar één vierde van de oppervlakte van de totale site ingenomen”, zegt Dirk Deroose van de Willy Naessens Group. “Op die manier ontharden we 2.000 vierkante meter. Van de bomen die er stonden, hebben we ongeveer 90% kunnen behouden.”

Ook het lokaal bestuur is blij met deze invulling. “Aanvankelijk kregen we van beide partijen een voorstel waar we ons niet helemaal konden in vinden, maar we zijn uiteindelijk tot een consensus gekomen”, bekent schepen van Omgeving Karl Van Elshocht (Open Vld).

“Zowel de garage (ex-Joly) als Groeninghe zijn twee bedrijven die zowel qua geschiedenis als structuur in de gemeente zijn ingebed. We zijn blij en fier dat nu twee bekende firma’s hier in onze gemeente potentieel zien en willen investeren”, voegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) toe.

Als alles goed gaat, hoopt Auto Natie begin 2024 zijn nieuwe site te kunnen openen. (bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER