Vorige maand plaatste Vlaams Belang Stabroek een AED-wegwijzer. © evdw

Bord naar AED-toestel moet weg van Agentschap Wegen en Verkeer

Stabroek -

Vlaams Belang Stabroek plaatste vorige maand een richtingwijzer naar het AED-toestel aan parochiezaal Rosmolen. Tijdens de jongste gemeenteraad liet burgemeester Rik Frans (N-VA) weten dat het bord wordt weggehaald door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vlaams Belang plaatste de wegwijzer in het centrum van de gemeente. De oppositiepartij deed dat zonder toelating van het AWV en nadat ze al eerder in de gemeenteraad had gevraagd om zo’n bord te plaatsen. Burgemeester Rik Frans liet weten dat hij geen ruzie wilde over dit bord, het zou laten hangen en dat hij de vraag had doorgespeeld naar de bevoegde diensten. Tijdens de gemeenteraad vroeg de Vlaams Belangfractie inzage in de documenten die hierover bestaan.  

AED-toestel. © Vicky Rutten

Rik Frans: “Ik heb die vraag mondeling doorgespeeld en dus zijn er geen documenten. Tijdens een overleg met AWV kaartte ik zopas het onderwerp opnieuw aan. AWV laat weten dat het niet toelaat dat op gewestwegen zoals de Dorpsstraat wijzers naar AED-toestellen worden geplaatst. Bij een calamiteit dient eerst de ambulance te worden gebeld. Een wegwijzer zegt trouwens niet hoever het toestel is verwijderd van de plek van de calamiteit. Voor het plaatsen van wijzers naar AED-toestellen is altijd de toestemming nodig van AWV. Daarom liet AWV weten dat het bord zal worden verwijderd.”

Vlaams Belang vroeg zich wel af waarom het bord in Staboek voor het AWV wegmoet, maar het AED-bord op dezelfde N111 in Kalmthout ter hoogte van het Arboretum kan blijven hangen. Op deze vraag kon burgemeester Rik Frans niet antwoorden en verwees hij de fractie door naar het AWV.(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners