© ATV

Theater aan Twater kondigt al eerste acts voor 2023 aan en wordt ook goedkoper

Boom -

Theater aan Twater, het internationale straattheater- en spektakelfestival in Boom, lanceert de opwarmers voor de volgende editie op 20 en 21 mei 2023. Daaronder enkele nieuwigheden, zoals Soirée Cirque met de allures van The Greatest Show. Net als de spectaculaire acts nooit zelf om een stunt verlegen, maken de organiserende Kaaimannen het toegangsticket ook een stuk goedkoper.

Bart Roggeman

Na de verhuis vorig jaar van de Kaai naar provinciaal recreatiedomein De Schorre, die bij vele bezoekers in de smaak viel, opteren de Kaaimannen ervoor om hun tenten daar opnieuw op te slaan. “De Schorre is het perfecte decor gebleken voor de groei die ons festival nog altijd doormaakt. Het domein biedt oneindig veel mogelijkheden om de bezoekers te blijven verrassen”, zegt Peter De Ridder, voorzitter van vzw De Kaaimannen.

Nieuw partyconcept

Zo pakken de organisatoren graag uit met Soirée Cirque. “Het is een nieuw partyconcept met de allures van The Greatest Show”, verkondigt De Ridder. “Soirée Cirque wordt een dansavond in een circustent met dj’s en tegelijk circusacts én vooral verrassingen met de stempel van Theater aan Twater. We kunnen al verklappen dat dj’s Alain Faber (ex-Zillion en Cherry Moon) en F.R.A.N.K (Carré) van de partij zijn. Belgium’s Got Talent-winnares Tascha Van Es is aangetrokken als regisseur van de avond. Voor die avond kunnen feestneuzen een voordelig combiticket boeken.”

Er is nog meer voordeel te rapen, want de organisatoren maken het festival ook goedkoper. “In tijden waarin iedereen het moeilijk heeft, hebben we daar zeker oren naar. Daarom hebben we besloten om de toegangsprijs te verlagen naar 15 euro per volwassene. Dat is een voordeel van 40% ten opzichte van de kassaprijs en 17% goedkoper dan de voorverkoop vorig jaar. Daarnaast hebben we ook onze speciale tarieven.’”

Om iedereen uit de Rupelstreek en ver daarbuiten nu al de data in zijn agenda te laten aankruisen, lanceren De Kaaimannen ook al een aantal opwarmers. Muzikale headliners worden Regi en Pauline (de winnares van de Regi Academy 2021) en een meet and greet met FC De Kampioenen. Ook de eerste circusacts worden al aangekondigd met de jongleerwedstrijd De Cuyper vs De Cuyper dat in 2022 85 keer optrad in heel Europa, de internationale straattheaterhit De Gillende Keukenprins, het Spaanse topgezelschap La Tal en het Argentijnse manoaMoano.

“We staan ook heel ver met een absolute primeur in ons land: de Mexicaanse Los Voladores”, zegt programmator Patrick Poppe. “Zij voeren vijftien meter hoog een rituele dans uit die je met verstomming slaat wanneer ze de diepte induiken.” Ook camping Cirq City keert terug en wordt uitgebreid naar vijftig glamping tenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV