© sodb

IN BEELD. Lichtfestival ‘Giant bugs and those that eat them’ in Planckendael: kleurrijke insectenwereld

Na maanden aan voorbereidend werk is het zover: bezoekers kunnen vanaf vandaag genieten van het lichtfestival ‘Giant bugs and those that eat them’ in Planckendael.

Sonia De Bock

China Light, dat sinds 2014 plaatsvindt, vindt inspiratie in het lantaarnfestival uit de Chinese nieuwjaarskalender. Op de vijftiende dag van het Lentefestival, meestal rond midden februari en bij vollemaan, hangen families lantaarns voor hun deur en trekken kinderen de straat op met hun zelfgemaakte creaties. Het lantaarnfestival kondigt het einde van het nieuwjaarsfeest aan en wil met veel licht en warmte het nieuwe jaar verwelkomen.

Dit jaar gaat het lichtfestival in Zoo Planckendael door met het thema ‘Giant bugs and those that eat them’, om bezoekers kennis te laten maken met de wereld van insecten. In Zoo Antwerpen zal er dit jaar geen lichtfestival zijn. “In samenspraak met onze Chinese partner hebben we ervoor gekozen om vanaf nu te alterneren van locatie. Volgend jaar is Antwerpen opnieuw aan de beurt, dit jaar doen ze Planckendael opnieuw stralen van 2 december tot 15 januari 2023”, vertelt woordvoerder Ilse Segers.

Meer info en tickets kan je terugvinden via www.zooplanckendael.be

© sodb

© sodb

© sodb

© sodb

© sodb

© sodb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners