De rode Fiat Panda waarmee de gouddieven hun actie uitvoerden, werd eerder door bewakingscamera’s ook al in Retie gespot. © RR

Goudroof aan tankstation langs E34: rode Fiat Panda van daders teruggevonden

Retie, Lille -

De Nederlandse Fiat Panda waarmee gouddieven er afgelopen dinsdagmiddag na het buitmaken van meer dan 200.000 euro aan edelmetalen vandoor gingen, is door de politie teruggevonden. De benadeelde vindt dat het onderzoek te traag verloopt.

LEES OOK. Dieven die 400.000 euro aan goud uit auto aan tankstation roofden, lieten een derde van buit in volle actie vallen

Een medewerker van het bedrijf Europese Goudstandaard in Retie werd aan het benzinestation op de E34 in Gierle (Lille) beroofd. Toen hij na het tanken naar binnen liep om te betalen, sloegen twee mannen de achterruit van zijn auto stuk en haalden er 400.000 euro aan goud en zilver uit. Enkele stukken ter waarde van 170.000 euro lieten ze ter plekke weer vallen, voor ze in een rode Fiat Panda met Nederlandse nummerplaten wegstoven.

Het voertuig is kennelijk na de diefstal door de daders gedumpt, maar is intussen door de politie teruggevonden. Die onderzoekt het voertuig op sporen. Maar volgens zaakvoerder Johnny Verkuringen van Europese Goudstandaard loopt het onderzoek te traag en is de politie karig met informatie tegenover hem.

“Via tipgevers en op basis van camerabeelden weet ik precies van wie de auto is en wie ermee reed op het moment van de diefstal. Dat heb ik intussen ook allemaal al aan de politie doorgegeven, maar ik krijg geen opvolging over wat zij met mijn informatie doet.” 

LEES OOK. Dieven roven 400.000 euro aan goud uit auto in tankstation langs E34: “Zes weken geleden precies hetzelfde meegemaakt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen