De handelaars moedigen de Oud-Turnhoutenaars aan om in hun eigen dorp te kopen. © RR

Gemeente en ondernemers moedigen aan om ‘Liever Lokaal’ te winkelen

Oud-Turnhout -

Banners, affiches en kaartjes moeten tijdens deze feestmaand het belang van lokaal winkelen onderstrepen. De drie Oud-Turnhoutse jeugdbewegingen openen tijdens het shoppingweekend van 17 en 18 december een Winterbar op het Dorsplein.

Wouter Adriaensen

“Lokale handelszaken zorgen voor ontmoeting, werkgelegenheid en ondersteuning van het lokale verenigingsleven”, meent kersvers schepen voor Lokale Economie Bart Vermeiren (N-VA). “Gedurende de decembermaand willen we onze inwoners daarom extra oproepen om bij hun eindejaarsinkopen aandacht te schenken aan het belang van lokaal shoppen. Zo dragen ze bij aan een mooie toekomst voor onze gemeente.”

Het gemeentebestuur en de handelaars zorgen voor banners in het straatbeeld en affiches en kaartjes in de handelszaken. Met de Oud-Turnhoutse geschenkbon kan je terecht bij heel wat lokale handelaars en horecazaken. En trouwe klanten worden voor het vierde jaar op rij beloond met een spaarkaart. Na aankoop bij zes verschillende handelszaken maak je kans op een geschenk of waardebon.

Enige dorp met horlogemaker

Cor Havermans van Keurslager Havermans vindt dat er nooit zo goed is samengewerkt tussen de Oud-Turnhoutse handelaars als vandaag. “Unizo en de VO-OT (Verenigde Ondernemers Oud-Turnhout, red.) vormen een perfecte combinatie, en ook de gemeente doet moeite om een mooi verhaal te schrijven. Winkels in en rond het centrum zijn heel belangrijk voor een leuk en levendig dorp. Ook de samenwerking met Oosthoven en Zwaneven is heel goed. De diversiteit in ons dorp is ongelooflijk. We zijn het enige dorp in de regio dat nog een horlogemaker heeft, er zijn ondertussen zes dameskledingwinkels en we hebben een divers aanbod aan delicatessen.”

Nieuw dit najaar is de Winterbar op het Dorsplein. Die wordt uitgebaat door Chiro Zwaneven, KLJ Oud-Turnhout en Scouts Ansarat, de drie Oud-Turnhoutse jeugdbewegingen. Met de steun van de handelaars en de foorkramers doen zij de deuren open tijdens het shoppingweekend van 17 en 18 december. Op het menu staan kerstklassiekers zoals jenever, glühwein en een warme chocomelk, maar evengoed een artisanale pizza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners