26 Lierse werklozen kregen een rondleiding bij Gudrun. © Joren De Weerdt

Moeilijk activeerbare werklozen bezoeken Gudrun

Lier -

Gudrun, de fabrikant en wereldwijde exporteur van Belgische truffels en pralines, ontving vrijdag Lierse werkzoekenden. Het bedrijfsbezoek is een initiatief van LierWerkt!, een project van de stad Lier om mensen op een toegankelijke manier aan een job te helpen.

Chris Van Rompaey

De werkgelegenheid in Lier is de jongste jaren toegenomen en de werkloosheidscijfers zijn er gedaald, maar dat geldt nog niet meteen voor langdurig werklozen, laaggeschoolde jongeren en mensen met een migratieachtergrond. Daarom sprak de stad met heel wat partners Lierse bedrijven aan om deel te nemen aan het project LierWerkt!. Via dit project worden moeilijk activeerbare mensen bij lokale bedrijven uitgenodigd voor een rondleiding, waarna ze op een heel laagdrempelige manier kunnen solliciteren.

Wie niet lang hoefde te twijfelen om deel te nemen aan het project, was Gudrun. “We zijn een wereldspeler in de ontwikkeling, productie, verpakking en commercialisering van echte Belgische pralines en truffels. En hoewel we wereldwijd actief zijn, rekenen wij op lokaal talent. Gudrun startte tachtig jaar geleden als een klein familiebedrijf. Vandaag zijn we veel groter en zijn we internationaal actief. Binnen het bedrijf blijven we die familiementaliteit behouden. Hier staan mensen centraal, want mensen zijn de sleutel tot succes. En we dragen graag bij aan een betere en inclusieve maatschappij. Daarom zijn we erg blij met LierWerkt!”, zegt CEO Sofie De Lathouwer.

26 Lierenaars kwamen vrijdag langs op het bedrijf en kregen de kans er hun cv achter te laten. Zij worden achteraf door Gudrun gecontacteerd voor een kennismakingsgesprek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier