Het voormalig gemeentehuis in de Bisschopslaan in Beerse. © Bart Van den Langenbergh

Oud-gemeentehuis is decor voor training van militaire honden en politiehonden

Beerse

Het voormalig gemeentehuis in de Bisschopslaan in Beerse is op maandag 5 december het decor voor een training van militaire en politiehonden en hun baasjes.

In en rondom het gebouw van het oud-gemeentehuis op de Bisschopslaan is er maandag meer bedrijvigheid dan op andere dagen. “Het gaat deze keer om een verplichte opleiding van een tiental politiehonden en militaire begeleiders en hun honden. Ze komen uit verschillende delen van het land”, aldus het lokaal bestuur van Beerse. “Aangezien het gebouw leegstaat, is er geen risico op incidenten en kan het probleemloos afgesloten worden tijdens de trainingen. Om de honden en baasjes niet af te leiden of te storen, vragen we wel om op gepaste afstand te blijven van ons voormalig gemeentehuis.”

De gemeente vraagt ook om nooit zomaar een politiehond of militaire hond te aaien. “De hond zal dit zien als een bedreiging en zal bijten om zijn baas te beschermen. Indien je vragen hebt voor een agent of militair met een hond, kan je best altijd langs de ‘hondloze’ zijde naar de begeleider stappen of op twee meter afstand je vraag stellen”, zegt de gemeente. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners