© Sylvia Tops

VERSTRIPT. Gemeenteploeg Katelijne voetbalt tegen Pink Devils voor internationale Coming Out Day

Sint-Katelijne-Waver -

Om de internationale Coming Out Day extra in de kijker te zetten, organiseerde het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver in oktober een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen de Pink Devils, de enige Belgische homovoetbalploeg.

De gemeenteploeg van Katelijne haalde het uiteindelijk met 5-1. “Hoewel de score anders doet vermoeden, was het best een gelijk opgaande wedstrijd. Wij hadden echter het geluk te beschikken over enkele spelers met heel wat voetbalervaring op hoog niveau. Zij maakten uiteindelijk het verschil”, aldus schepen van Sport Sven Verelst (CD&V), die zelf ook een keer de netten deed trillen.

© rr

“Maar de uitslag was niet het belangrijkst”, zegt schepen van Gelijke Kansen Sarah De Keyser (CD&V), die de selectie niet haalde, maar wel de aftrap gaf. “Het was een fijne voetbalavond met een belangrijke boodschap. We willen een gemeente zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht geaardheid of genderidentiteit. Als gemeentebestuur zetten we erg in op sensibiliserende acties om dat duidelijk te maken. Daar past deze galawedstrijd perfect in.” (svds)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners