Er komen de komende weken 244 fietsnietjes bij in het Mechelse straatbeeld. © Stijn Van de Sande

Stad plaatst nieuwe stallingen voor zo’n 500 fietsen: “Probleem van hinderlijk geparkeerde fietsen oplossen”

Mechelen -

De stad Mechelen plaatst tijdens de komende weken 244 nieuwe fietsnietjes. De fietsenstallingen moeten plaats bieden aan zo’n vijfhonderd tweewielers. De stad wil daarmee inspelen op het groeiend aantal fietsers en een oplossing bieden voor hinderlijk en foutief gestalde fietsen.

Stijn Van de Sande

De Mechelaars kiezen steeds vaker voor de fiets. Uit de cijfers van de fietstellers blijkt er een stijging is van 19% ten opzichte van vorig jaar. “We willen als stad dan ook een goede parkeerinfrastructuur voor fietsers voorzien”, zegt Mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Alleen zo kan elke fietser zijn fiets snel en veilig stallen en werken we hinder door verkeerd gestalde rijwielen weg. Want fout en hinderlijk geparkeerde fietsen kunnen een bron van ergernis en gevaar zijn, zeker voor ouderen of mensen met een beperking.”

De komende weken komen er in het Mechelse straatbeeld 244 fietsnietjes bij. Dat zijn handige, stevig verankerde palen waaraan je je fiets kan bevestigen. “De fietsenstallingen komen op enkele hotspots in de binnenstad, maar ook in de dorpen en op plaatsen waarvoor buurtbewoners stallingen aanvroegen”, zegt Vanmarcke. “Die aanvragen worden geval per geval door de stadsdiensten bekeken en beoordeeld. Een aanvraag indienen kan via de stedelijke dienst Mobiliteit.”

Investering van ruim 85.000 euro

De 244 fietsnietjes bieden plaats aan zo’n vijfhonderd tweewielers. De eerste honderd stallingen worden nog voor het einde van het jaar geplaatst door Wolters-Mabeg, een gespecialiseerde firma. De resterende honderd worden begin 2023 geplaatst. Het brengt een investering van ruim 85.000 euro met zich mee. “Met de fietsnietjes willen we de problematiek van foutgeparkeerde fietsen aanpakken. We doen dan ook een warme oproep aan alle fietsers om hun rijwielen juist te stallen”, klinkt het. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen