© rr

Man (20) schuldig aan verkeersagressie: rechter legt geen straf op, wel voorwaarden

Mechelen, Bonheiden -

De strafrechter heeft een 20-jarige man uit Bonheiden probatie-opschorting verleend voor een geval van verkeersagressie in Mechelen. Dat betekent dat de man, die de feiten altijd heeft ontkend, geen straf krijgt opgelegd, maar wel enkele voorwaarden moet naleven.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich begin oktober 2020 af op een parking in de buurt van de Koolstraat in Mechelen. Daar had de Bonheidenaar zich geparkeerd, maar omdat de parking eigenlijk een privéparking was, sprak een buurtbewoner hem daarover aan. “Omdat de chauffeur niet onmiddellijk gevolg gaf aan de vraag om te vertrekken, tikte de bewoner zachtjes tegen de motorkap. De bestuurder is daarop uitgestapt en deelde de buurtbewoner enkele stampen uit in de zij. Nadien vertrok de jongeman met gierende banden. Hij keerde nog eens terug en reed dan rakelings naast het slachtoffer”, reconstrueerde de openbare aanklager het voorval.

Via de nummerplaat kwam de politie uit bij de Bonheidenaar, die toen nog maar 18 was. Tijdens het verhoor zei hij dat hij zich op de parking in kwestie had gezet omdat zijn wagen met technische problemen kampte. De slagen ontkende hij, evenals dat hij zou zijn teruggedraaid en net naast de buurtbewoner zou hebben gereden.

Tijdens het proces bleef de beklaagde volhouden dat hij onschuldig was. “Ik ben geen persoon die andere mensen zomaar slaat. Dat er een getuige was van de feiten? Wel, dan liegt die getuige”, reageerde de man.

In shock

“De andere partij heeft niet zachtjes op de motorkap van mijn cliënt geklopt, maar er hard op geslagen. Dat mag ook gezegd worden”, pikte advocaat Erik Bertels in. “En dan is er een discussie ontstaan. Maar mijn cliënt is daar enorm van geschrokken en zelfs in shock geraakt. Hij is gewoon met zijn auto vertrokken. En hij was zo van zijn melk dat hij zelfs in de verkeerde richting van de Koolstraat is weggereden.”

De verdediging vroeg de vrijspraak, maar de rechter vond toch voldoende elementen om de Bonheidenaar schuldig te bevinden. In plaats van een celstraf op te leggen, veroordeelde ze de man tot een probatie-opschorting. Een veroordeling die niet op het strafblad van de man komt. Het enige wat hij moet doen is gedurende drie jaar enkele strikte voorwaarden naleven. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen