De toren is in slechte staat. © JDW

Dak van torengebouw in centrum Heist-op-den-Berg is in slechte staat: “Dit is geen fraai zicht”

Heist-op-den-Berg -

Het dak van het torengebouw in het centrum van Heist-op-den-Berg is onderstut omdat het in slechte staat is. De gemeente laat een herstelling uitvoeren, maar die vraagt nog wel wat tijd.

Bert Provoost

Het torengebouw staat onder aan de berghelling, naast de cafés. “Volgens mij is het al twee jaar dat het torentje onderstut is. Dit is geen fraai zicht. Het valt nog meer op door de versieringen van Winter in Heist die in de eindejaarsperiode aan het gebouw worden aangebracht. Ik vraag me af of er gevaar is en wat exact het probleem is. Het duurt alleszins heel lang vooraleer er iets aan gedaan wordt”, merkte oppositieraadslid Marcel Van Hoof (ETA+) op tijdens de jongste gemeenteraad.

Het gebouw werd in de jaren vijftig in gebruik genomen. © JDW

Schepen van Patrimonium Carl Verelst (CD&V) beaamt dat de constructie er inderdaad al een tijd niet goed aan toe is. “Wellicht is er te lang gewacht om het nodige onderhoud te doen. De diensten zijn nu bezig om dat te verhelpen. Ondertussen is er een opmeting uitgevoerd. We kunnen pas een bestek opmaken als er ook een stabiliteitsstudie uitgevoerd is. Als we daarvan de conclusies hebben, dan kunnen we verder een aannemer zoeken voor een definitief herstel”, zegt hij.

In het budget van volgend jaar wordt in het autonoom gemeentebedrijf rekening gehouden met een kostprijs van 155.000 euro, meldt raadslid Willy Anthonis (N-VA) nog.

Het torengebouw werd in 1951 gebouwd door werklozen. Het gaat om een vierkante toren met een verhoogd leiendak. Veel Heistenaars kennen het gebouw nog als voormalig politiebureau, tegenwoordig maakt het populaire Heistse cursuscentrum er gebruik van.

© JDW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners