Ben Benhaddou (midden) overhandigt een cheque van 450 euro aan Pol Vanden Weygaert en Liesbet Govaers van Het Gielsbos in Gierle. © Bart Van den Langenbergh

Sportkring politie regio Turnhout steunt Het Gielsbos met 450 euro: “Geld is bestemd voor therapeutische belevingstuin”

Gierle, Lichtaart, Turnhout -

De Sportkring Verbroedering Politie Regio Turnhout overhandigde een cheque van 450 euro aan zorginstelling Het GielsBos in Gierle (Lille). “Het bedrag is een deel van de opbrengst van het Belgisch kampioenschap trailrun”, zegt Ben Benhaddou van de sportkring.

Pol Vanden Weygaert, algemeen directeur van Het GielsBos in Gierle, nam vrijdag samen met zorgmanager Liesbet Govaers een cheque van 450 euro in ontvangst van inspecteur Ben Benhaddou van politie regio Turnhout.

“Onze sportkring organiseerde op 28 oktober het Belgisch kampioenschap trailrun voor politiediensten aan camping Floreal in Lichtaart”, legt Ben Benhaddou uit. “De trailrun bestaat ook twintig jaar. Daarom vonden we het een goed idee om een deel van de opbrengst te schenken aan Het GielsBos. Voor elk van de 208 deelnemers ging sowieso een euro naar Het GielsBos. We hebben dat bedrag verdubbeld en afgerond naar 450 euro.”

Het GielsBos kan de schenking goed gebruik voor de realisatie van een nieuwe therapeutische belevingstuin. “Deze tuin sluit aan bij ons inclusief café en wordt in de loop van 2023 gerealiseerd”, vertelt Pol Vanden Weygaert. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners