Voetgangers geraken vaak maar tot op het middeneiland. © Marc Peeters

Verkeerssituatie op kruispunt Lindekens kan beter

Bouwel -

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) heeft aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gevraagd om nieuwe verkeerstellingen uit te voeren in de buurt van het kruispunt De Lindekens in Bouwel (Grobbendonk). De bedoeling is om tot een betere afstelling te komen van de verkeerslichten op het recent heraangelegd kruispunt.

Raadslid Carine Geyselings (Vooruit) stelde tijdens de gemeenteraad vragen over de huidige verkeerssituatie, “die allesbehalve optimaal is”. “Neem nu het verkeer dat uit de richting van Nijlen komt en linksaf draait richting Grobbendonk. Per keer dat het licht op groen komt te staan, kunnen er maar enkele auto’s doorstromen”, zei ze daarover. “Deze bestuurders moeten eerst het verkeer uit de tegenovergestelde richting laten passeren en staan vaak nog te wachten op het kruispunt wanneer het verkeer op de as Grobbendonk - Herenthout al groen krijgt. Een hoffelijke bestuurder wacht dan nog even met vertrekken, maar dat doen ze niet allemaal.”

Het licht staat vaak al op groen voor het kruispunt ontruimd is. © Marc Peeters

Ook het afstellen van de voetgangersoversteken met drukknoppen kan beter. “Vaak geraken voetgangers maar tot op het middeneilandje en moeten ze daar wachten tot het opnieuw groen wordt. Op die plaats staan wachten is niet leuk.”

Bij de herinrichting van De Lindekens kwamen er bijkomende afslagstroken. Voor zover bekend gebeurden er op het kruispunt de voorbije maanden twee verkeersongevallen. Eentje met gewonden en verkeershinder tot gevolg en een aanrijding met enkel stoffelijke schade. “De nieuwe inrichting en de regeling van de lichten had vooral een vlotte doorstroming op het oog van het verkeer op de N13 Herentals - Lier”, weet Verhaert. “Tellingen kunnen aanduiden waar er aanpassingen moeten gebeuren.”

De Lindekens wacht overigens ook nog op de plaatsing van de definitieve verkeerslichten. Door leveringsproblemen van de metalen balken die over de rijbaan hangen, staan er momenteel tijdelijke exemplaren. (mph)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners