De dagen van deze woonboot in de jachthaven van Herentals zijn bijna geteld. © Marc Peeters

Woonboot die onlangs water maakte verdwijnt half december uit jachthaven

Herentals -

De oude woonboot die vorige maand voor problemen zorgde in de jachthaven van Herentals wordt wellicht half december weggesleept. Dat hebben de eigenaar en burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) afgesproken. “Sneller was moeilijk haalbaar”, beseft de burgemeester.

Na een alarmerend telefoontje van de eigenaar van een jacht in de buurt reed de brandweer op woensdagochtend 21 november naar de jachthaven in Herentals. De Michelle, een oude woonboot, maakte water en dreigde te zinken. Pompwerk door de civiele bescherming kon dat voorkomen. Aangezien de oude boot als een risico werd ingeschat, kreeg de eigenaar van burgemeester Mien Van Olmen één week om het vaartuig weg te halen. De deadline was 28 november om 9u, maar vandaag ligt de Michelle nog steeds op dezelfde plaats.

“Ik moet erkennen dat één week weinig is om zo’n operatie te organiseren en uit te voeren”, geeft Van Olmen toe. “Er hangt ook een prijskaartje aan vast. Het is voor ons wel duidelijk dat de eigenaar oprechte inspanningen levert om aan mijn bevel te voldoen. Er zijn nu afspraken gemaakt om de operatie half december uit te voeren. Daar kan ik mee leven. De eigenaar van de woonboot moet er ondertussen wel voor zorgen dat het schip niet opnieuw water maakt.”(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners