Vader Jan Brouw, moeder Thérèse Pattyn en de dochters Ann en Tine. © Jan Brys

Vier leden van familie Brouw houden samen groepstentoonstelling

Brasschaat -

Tine en Ann Brouw exposeren samen met hun ouders Jan Brouw en Thérèse Pattyn in de Sint-Jozefskapel. De vier gezinsleden hebben elk een eigen karakter maar er zijn toch ook overeenkomsten te ontdekken. Hun werk is gedurende zes dagen te bekijken.

Tine Brouw studeerde in 2020 af aan de Academie van Hoogstraten in het atelier schilderkunst. “Mijn eerste herinneringen aan kunst heb ik uit de tekenboeken van mijn papa en de silhouetten die mijn mama tekende. Het zit bij ons wel een beetje in het bloed. Ik wilde eerder al exposeren, maar corona hield dat tegen. Ik laat me in mijn werk inspireren door de verwondering in mens en natuur. Voor deze expo vertrek ik van boeken, oude illustraties en bestaande plannen. Het resultaat is een poëtische onderwaterwereld.”

Ann Brouw studeerde in 2022 af aan de Sint-Lukas Academie van Kapellen in het atelier tekenkunst. “Ik toon mijn afstudeerproject “It’s a barbieworld”. Ik haal oude barbies van onder het stof en laat ze terugkeren naar het poppenhuis. Verwaarloosd en achtergelaten mijmeren ze over betere tijden. Ze verwijzen naar de achteloosheid waarmee een kind zijn speelgoed achterlaat als de interesse voorbij is”, zegt Ann die in Maria-ter-Heide een eigen atelier heeft. Met Atelier Creante zet ze beginnende tekenaars op weg.

Tine, Ann, mama Thérèse en papa Jan. © Jan Brys

Vader Jan Brouw is een fervent tekenaar en modelbouwer. Op latere leeftijd begon hij te schilderen. Hij brengt een ode aan de plaatsen waar hij graag vertoeft en aan de kunstenaars die hij bewondert. “Vroeger maakte ik in het college waar ik zat de affiches voor evenementen. Nog niet zolang geleden kreeg ik van mijn dochters schildermateriaal omdat ze dachten dat ik mijn met mijn pensionering zou vervelen.”

Moeder Thérèse Pattyn heeft een voorliefde voor pastel en kleurpotloden. Wat haar bezig houdt of aanspreekt, zet ze op papier.

De twee dochters Tine en Ann nemen het grote deel van de kapel in. Jan en Thérèse hangen hun werk in de kleinere ruimte, rechts van de inkom.

De expo “We are family” loopt op 2, 3, 4, 9, 10 en 11 december telkens van 14u tot 18u in de Sint-Jozefskapel aan de Augustijnslei 76 in Brasschaat. (janbrys)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners