De Vaders van Broechem. Na twee jaar konden ze eindelijk de eerste donderdag van de maand weer samenkomen. ©  kma

Vaders van Broechem helpen middenstand handje bij kerstversiering hangen

Broechem -

Broechem baadt al in hogere kerstsferen, met kerstbomen vol lichtjes in het centrum. De Vaders van Broechem staken hiervoor de handen uit de mouwen en hielden ook een gratis jeneverbar open zodat niemand zonder energie viel.

Kristin Matthyssen

Vaders van Broechem (VVB) ontstond twaalf jaar geleden heel informeel aan de schoolpoort. Stichter en voorzitter Ralf Van Loock is blij dat er na twee activiteitenloze coronajaren eindelijk opnieuw iets georganiseerd kan worden. Het opzet blijft nog altijd hetzelfde: een sociaal platform dat alle mannen en vaders in Broechem wil samenbrengen, los van politiek of religie, om de sociale cohesie in het dorp te vergroten. Elke eerste donderdag van de maand komt de mannengroep samen.

“Zoals ik zijn er veel mannen in Broechem komen wonen die quasi niemand kennen. Dit platform is ideaal om op korte andere mensen te leren kennen”, zegt Ralf. “Elke winter is er een shortski, er zijn verschillende fietsgroepen en dus evenementen in Broechem. Als je naar het frituur gaat of een brood bij de bakker bestelt, is de kans groot dat je een mede-Vader van Broechem tegen het lijf loopt. Dat is leuk.”

De mannenclub verstuurt elke maand een mail naar ongeveer 140 leden. Na twee moeilijke coronajaren waarbij de Vaders niet veel konden doen, was er op 1 december, de eerste donderdag van de maand, nog eens een samenkomst. En wel een héél nuttige, want de vadergroep hielp de Broechemse middenstand bij het hangen van de kerstlichtjes en hield een gratis jeneverbar open voor alle helpende handen. Nadien nam een lokale gids de Vaders van Broechem mee op tocht door de kerk en de klokkentoren.

De eerste samenkomst sinds twee jaar was bedoeld om de continuïteit te verzekeren en jonge vaders te betrekken. Er zijn nogal wat nieuwe gezinnen komen wonen in Broechem, en nog niet iedereen is op de hoogte van het bestaan van de VVB. Wie mee het dorpsleven wil ondersteunen en Broechem wil laten bruisen samen met andere vaders of interesse heeft in de activiteiten, kan een mail sturen naar Vadersvanbroechem@gmail.com. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners