© ATV

Alle 35 arrestanten na Marokkaanse vieringen in Antwerpen weer vrij

Antwerpen -

In Antwerpen zijn alle 35 personen die donderdagavond werden opgepakt bij vieringen op straat na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal, weer vrijgelaten. Dat bevestigt de lokale politie. Die onderzoekt wel nog camerabeelden om na te gaan wie van de heethoofden het precies op de ordediensten had gemunt, met stenen en vuurwerk.

Bron: Belga

Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel kwam donderdagavond opnieuw een massa mensen op straat om te vieren dat Marokko de kwalificatie voor de tweede ronde op zak had. Sociaal werkers en autoriteitsfiguren binnen de Marokkaanse gemeenschap konden ernstige confrontaties tussen amokmakers en de politie voorkomen, toch raakten op het Kiel drie agenten – nota bene bemiddelaars in burger – gewond door stenen en vuurwerk die werden gegooid.

LEES OOK. Drie politiemensen gewond en 35 arrestaties na opnieuw uit de hand gelopen straatfeest na winst Marokko

De politie pakte op beide locaties een aantal personen op die de confrontatie bleven opzoeken. Het ging telkens om bestuurlijke arrestaties voor het verstoren van de openbare orde. Wie de politie aanviel, wordt daar mogelijk nog voor vervolgd op basis van camerabeelden. (joro)

LEES OOK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV