©  BELGA

DISCUSSIE. Wie is de ideale opvolger voor Roberto Martinez en aan welke vereisten moet hij voldoen?

“Dit was mijn laatste wedstrijd bij de Rode Duivels.” Met die woorden kondigde Roberto Martinez op de persconferentie vlak na de WK-wedstrijd tegen Kroatië zijn afscheid aan als bondscoach van de Belgische nationale voetbalelf. Meteen kon het speculeren over zijn opvolging beginnen. Wie zie jij in staat om in Martinez’ schoenen te treden?

Roberto Martinez werd na het misgelopen EK 2016 Marc Wilmots opvolgen al bondscoach. Nauwelijks twee jaar na zijn aanstelling boekte hij een enorm succes met de derde plaats op het WK 2018 in Rusland. Die stunt kon de Spanjaard met zijn ‘Gouden Generatie’ helaas niet herhalen, want op Euro 2020 strandde België tegen Italië in de kwartfinales en donderdag was de eerste ronde al het eindstation op het WK 2022.

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe Roberto Martinez al voor het WK “uit zelfrespect” besliste om te stoppen als bondscoach

Veel voetballiefhebbers en analisten hopen dus op een frisse wind om de Duivels naar nieuwe successen te leiden. Volgens onze chef voetbal Ludo Vandewalle moet de ideale opvolger “ervaring hebben en resultaten geboekt in het hedendaagse en snel veranderende voetbal”.

LEES OOK. Bondscoach gezocht! Aan deze eisen moet de opvolger van Roberto Martinez voldoen

Wie is voor jou de geschikte kandidaat? En aan welke vereisten moet die nieuwe bondscoach volgens jou voldoen?

MEER OVER DE RODE DUIVELS