Vijf scholen hebben dit schooljaar een projectvoorstel ingediend. © rr

Gemeente ondersteunt projecten rond gelijke onderwijskansen

Mol -

Vijf Molse scholen kunnen rekenen op een subsidie voor projecten rond gelijke onderwijskansen. In totaal maakt het gemeentebestuur daar 13.000 euro voor vrij. De ondersteunde scholen ontvangen 2.000 of 3.000 euro voor hun project rond het thema taalbeleid en -onderwijs.

In het meerjarenplan 2020-2025 kiest de gemeente Mol er voor om scholen financieel te ondersteunen in hun maatschappelijke taak om effectief aan elke leerling gelijke onderwijskansen te geven.

Elk schooljaar lanceert de gemeente een projectoproep voor innovatieve schoolprojecten. Dit schooljaar draaien die rond het thema taalbeleid en -onderwijs. Zo bepalen de afkomst en moedertaal van een leerling nog sterk mee hoe goed hij of zij scoort in het onderwijs, ondanks zijn of haar vaardigheden en intelligentie. 1 op de 10 leerlingen van niet-Belgische origine in de Molse scholen blijft bijvoorbeeld zitten in het eerste leerjaar.

Vijf Molse scholen hebben een projectvoorstel ingediend rond het thema taalbeleid en -onderwijs. Het gaat om Vrije basisschool Sint-Jan Berchmanscollege, Gibbo Galbergen, Saigo Sterrenbos, Vrije basisschool De Toren en Vrije basisschool Tovertuin. De scholen kunnen bij de realisering van de projecten rekenen op de ondersteuning van de taalcoach basisonderwijs. (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners