Luc Cuylaerts (links) en Koen Peeters van de nieuwe vzw Fox Concerts & Events in Vosselaar pakken vanaf 2023 uit met optredens in zaal Biebob en zaal Reynaert. Mede-initiatiefnemer Tom Baeken ontbreekt op de foto. © Bart Van den Langenbergh

Vrienden met hart voor muziek starten Fox Concerts & Events: “We organiseren optredens van kleinkunst tot metal”

Vosselaar -

Koen Peeters (46), Luc Cuylaerts (56) en Tom Baeken (53) uit Vosselaar sloegen de handen in elkaar om de inwoners volop te laten genieten van muziek. Met hun nieuwe vzw Fox Concerts & Events willen de drie kameraden met een hart voor muziek zelf concerten en evenementen organiseren. “We plannen optredens van alle muziekgenres in zaal Biebob en in zaal Reynaert in Vosselaar”, legt Koen Peeters uit.

Bart Van den Langenbergh

De drie vrienden uit Vosselaar brengen vanaf 2023 extra leven in de brouwerij in Vosselaar. Hun nieuwe organisatie Fox Concerts & Events wil iedereen in eigen dorp laten genieten van allerlei concerten, evenementen en optredens in alle mogelijke genres. “Luc Cuylaerts is al jaren actief in de muziekwereld. Tom Baeken en ikzelf zijn fervente concert- en festivalgangers”, legt Koen Peeters uit.

“Het begon bij ons stilletjes aan te broeien om zelf festivals en concerten te organiseren. We hebben drie jaar geleden samen met andere enthousiastelingen de Foxfeesten, een Vosselaars festival in de zomer met hele families als doelpubliek, in elkaar gestoken. Na twee succesvolle edities van de Foxfeesten hadden we de smaak te pakken en begon het idee te rijzen om concerten en evenementen in de streek te organiseren.”

Voorlopig strijkt de vzw neer in de bekende zaal Biebob op de Antwerpsesteenweg en in zaal Reynaert, de podiumzaal van de gemeente Vosselaar naast het gemeentehuis op de Cingel. “In zaal Biebob organiseren we optredens voor een staand publiek. Daar kunnen we 450 mensen laten genieten van concerten. Zaal Reynaert is vooral bedoeld voor een zittend publiek voor ruim 200 personen”, legt Koen Peeters uit. “We staan open voor alle muziekgenres van jong tot oud, gaande van kleinkunst tot metal. Misschien ontdekken we wel talentvolle nieuwe groepen of solo-artiesten.”

Luc Cuylaerts en Koen Peeters staan voor de bekende zaal Biebob op de Antwerpsesteenweg in Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

Vrij podium

Het is de bedoeling van Fox Concerts & Events om op regelmatige basis optredens te organiseren. Het eerste evenement is gepland op zaterdag 18 maart 2023 met een vrij podium in zaal Biebob. Zes bands treden daar die avond op met als uiteindelijk doel om een plaats op de komende Foxfeesten op zaterdag 29 juli te bemachtigen. Liefhebbers van het hardere genre kunnen op zaterdag 22 april terecht in dezelfde zaal voor de metalgroep Killer en hardrockband Gust. En op zaterdag 29 april staat de folkrockband Cluricauns op het podium van de Biebob. Het eerste optreden in zaal Reynaert is gepland op zondag 12 maart 2023, met een nog te onthullen naam.

Where music comes to life is het motto van onze nieuwe vzw”, vertelt ex-cafébaas Luc Cuylaerts, opgegroeid in buurgemeente Beerse. “Het is een grote troef dat we vlak bij huis optredens kunnen laten plaatsvinden. Vroeger kon je in een uur tijd naar Brussel rijden om een optreden mee te pikken, nu moet je daar al een halve dag vakantie voor nemen.”

Meer informatie over de nakende optredens en de ticketverkoop verschijnt op de website en Facebookpagina van Fox Concerts & Events.

Het logo van de nieuwe Vosselaarse vzw. © RR

www.foxconcertsevents.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners