Ook de toegang tot het Zilvermeer ziet in de toekomst compleet anders uit. © Tommy Maes

Positief advies voor heraanleg Zilvermeerlaan aan ingang recreatiedomein

Mol -

Het schepencollege van Mol geeft een positief advies voor de heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de ingang van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. De uiteindelijke beslissing over de vergunning ligt bij de Provincie zelf.

De Provincie Antwerpen en het gemeentebestuur van Mol willen samen de verkeersveiligheid aan het Zilvermeer structureel verbeteren met een heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de toegang tot het domein. Dat gebeurt over een afstand van ongeveer 120 meter.

Het gaat onder meer om asverschuivingen op de weg, een fiets- en wandelboulevard en nieuwe bushaltes met verhoogde perrons en een geleidingssysteem voor blinden en slechtzienden. Ter hoogte van de ingang wordt er ook een Hoppinpunt aangelegd, een plek waar je gemakkelijk van het ene vervoersmiddel naar het andere kunt overstappen.

De omgeving van de toegang tot het recreatiedomein wordt verkeersveiliger gemaakt. © rr

Het openbaar onderzoek naar het dossier liep van 27 oktober tot 25 november. Er kwamen geen bezwaarschriften binnen. Na analyse van het dossier door de verschillende diensten volgde een gunstig advies voor het college van burgemeester en schepenen. De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen moet de uiteindelijke beslissing nemen over de vergunning van het project.  (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners