Werken in Maria-ter-Heide. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Nieuwe oversteekplaatsen moeten Bredabaan in Maria-ter-Heide veiliger maken

Brasschaat -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag werkzaamheden aan de oversteekplaatsen op de Bredabaan in Maria-ter-Heide. Het betreft de oversteekplaatsen aan de Zegelei en de Eikendreef. De werken duren ongeveer drie weken, er wordt lichte verkeershinder verwacht.

De werken starten aan de Zegelei. Daar richt AWV een nieuwe oversteekplaats in ter hoogte van de parkeerstrook richting Wuustwezel. Daardoor verdwijnt er ongeveer drie meter parkeerplaats. Deze werken duren ongeveer een week.

Daarna wordt de oversteek aan de Eikendreef aangepakt. Het AWV schuift die oversteek enkele meters op. Om de zichtbaarheid te verhogen worden er zeven bomen verplant. Die bomen staan nu ter hoogte van het zebrapad. Ze komen enkele meter naar achter te staan op een onthard stuk grond.

Ook de bushaltes worden heringericht zodat rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Tijdens al deze werken kan het gemotoriseerd verkeer beurtelings doorrijden via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers en voetgangers kunnen ten alle tijde passeren. De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer kan de planning wijzigen. (jbr)

www.wegenenverkeer.be/brasschaat

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners