Het reliekschrijn en de kasdragers. © Chris Van Rompaey

Zilveren reliekschrijn verdwijnt tijdelijk uit Sint-Gummaruskerk

Lier -

Het zilveren schrijn met daarin de relieken van de Lierse patroonheilige Sint-Gummarus verhuist voor twee jaar naar het Stadsmuseum in de Florent Van Cauwenberghstraat.

“Tijdens de restauratiewerken aan de Sint-Gummaruskerk geraakt het schrijn moeilijk in en uit de kerk. Om in 2023 en 2024 de processie te kunnen laten uitgaan, verhuizen we het schrijn daarom tijdelijk naar het Stadsmuseum. De kasdragers vertrekken op dinsdag 6 december om 19u met het schrijn uit de kerk. Voorafgaand om 18.45u is er een afscheidsviering door pastoor Jan Verheyen in de Sint-Gummaruskerk”, zegt Jos Van Rompay, voorzitter van de Broederschap Sint-Gummarus.

Via de Rechtestraat, Grote Markt en Florent Van Cauwenberghstraat bereikt het reliekschrijn het museum. Iedereen is welkom om het vertrek in de kerk en de tocht door de stad mee te beleven. Harmonie Leo XIII, delegaties van de Lierse verenigingen en broederschapsleden begeleiden het reliekschrijn. Het publieke karakter van deze overdracht eindigt aan de deur van het museum.

Bij slecht weer verschuift de verhuizing naar 13 december. Hou de Facebookpagina van de Broederschap Sint-Gummarus in de gaten. (cvr)

www.facebook.com/broederschapsintgummarus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier