© rr, BFM

Uitslaande dakbrand in Ekeren vernielt pas gerenoveerde villa

Ekeren -

De brandweer is donderdagavond massaal moeten uitrukken voor een uitslaande dakbrand aan de Notelaarlaan in Ekeren. De getroffen villa was pas gerenoveerd, maar was nog niet bewoond. De brandweer heeft het volledige dak moeten demonteren om alle brandhaarden te doven.

nelo

Rond half acht donderdagavond kreeg Brandweer Zone Antwerpen (BZA) een melding over een uitslaande dakbrand in Ekeren. In een pas gerenoveerde villa was op de bovenste verdieping brand ontstaan. De woning was nog niet bewoond, de oorzaak is voorlopig nog onduidelijk.

“Bij aankomst bleek het om een behoorlijk complexe brand te gaan”, vertelt Marie De Clercq, woordvoerster van BZA. “Over het hele dak bevonden zich verschillende brandhaarden. Op het dak lagen ook zonnepanelen, wat het blussen extra bemoeilijkte.”

De brandweer moest uiteindelijk een extra brandweer- en ladderwagen ter plaatse vragen. Een half uurtje na de oproep was het vuur onder controle. “Onze ploegen moesten het volledige dak demonteren om grondig te kunnen nablussen en na te gaan of alles veilig was”, zegt De Clercq.

De bovenste verdieping en het dak zijn volledig vernield. De villa is onbewoonbaar verklaard.

©  BFM

©  BFM

©  rr, BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV