De supporters van B-Town Devils Brecht houden de moed erin en hopen op een nieuwe generatie Rode Duivels. © Elke Lamens

Brechtse supporters kijken uit naar nieuwe Rode Duivels na uitschakeling op WK in Qatar: “Einde van gouden generatie”

Brecht -

Het vertrouwen was vooraf al niet groot dat de Rode Duivels zouden stunten tegen voormalig wereldkampioen Kroatië. Die vrees is jammer genoeg realiteit geworden. Een goed gevuld Grand Café in OC ’t Centrum en de Rode Duivel-supporters in Sportcafé De Ring zagen de uitschakeling gebeuren. De ontgoocheling was groot.

Het Sportcafé De Ring in Brecht-centrum liep niet meer zo vol vandaag als bij de vorige wedstrijden van de Rode Duivels. Het was al een teken aan de wand. Nochtans bleef Cédric Mertens van B-Town Devils Brecht, oppersupporter van de Rode Duivels, hoopvol.

Maar hij kon zijn teleurstelling niet ontkennen. “Die is groot, ja, maar we kijken vooruit”, probeert hij er toch de moed in te houden. “Dit is het einde van een gouden generatie. Een nieuwe moet zich nu gaan aanbieden. Met het Europees kampioenschap in Duitsland zien we nieuwe opportuniteiten. We blijven hier een supporterslokaal voor de Rode Duivels, zowel in goede als slechte tijden”, benadrukt de voorzitter.

Liefhebbers kunnen het WK op groot scherm blijven volgen in Sportcafé De Ring. “We zenden sowieso alle wedstrijden van WK hier op groot scherm uit”, bevestigt uitbater Herman D’Ardenne. “Iedereen is welkom, maar we vragen wel om in te schrijven.” Dat kan ter plaatse in het sportcafé zelf of via Facebook.

Het Grand Café in OC ’t Centrum in Sint-Lenaarts liep wel goed vol vanmiddag, maar stroomde na de uitschakeling stilzwijgend leeg. De ontgoocheling was dan ook met geen woorden te beschrijven.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners