De spannende finale tussen Engeland (5) en Australië (6) werd beslecht met twintig penalty’s.  © Elke Lamens

Vrije basisschool Maria Middelares organiseert eigen WK MarMid, vrijdag staan leerlingen in superfinale tegenover leraren

Sint-Job -

Voor de Rode Duivels is het WK voorbij, maar voor de leerlingen van vrije basisschool Maria Middelares in de Hogebaan bereikt het WK MarMid vrijdag pas de apotheose. Twee weken lang speelden alle zes leerjaren elke middag tegen elkaar. Vrijdag speelt de eindwinnaar tegen de leerkrachten en fluit een echte scheidsrechter de superfinale.

De WK MarMid 2022 is een gezamenlijk idee van meesters Dries en Jelle. “We wilden het WK en de sfeer daarrond bevattelijker maken voor de kinderen. Het brengt bijzonder veel animo op school. Het leeft, want wie niet mee voetbalt supportert”, legt meester Dries uit.

“Er wordt in teams van vijf tegen vijf gespeeld. Zowel meisjes als jongens zitten in de vijfkoppige teams. Er moet trouwens minstens één meisje in elk team spelen”, legt hij de spelregels uit.

WK MarMid-bedenkers meester Dries en Jelle genieten van de WK-gekte op school. © E;ke Lamens

Vorige week maandag mochten het tweede en derde leerjaar de schoolcompetitie aftrappen. Sindsdien slaat elke middagpauze de WK-gekte toe. “Alle leerjaren speelden een wedstrijd. Dat waren de preselecties. Aan het eind van de week hadden we zes winnaars en die moesten het deze week tegen elkaar afleggen in verschillende finales.”

Echte scheidsrechter

Elk leerjaar vertegenwoordigt ook een land. Woensdag won Canada (3) het van Brazilië (4). Donderdag won Engeland (5) van Australië (6). Het was een zeer spannende finale, want er waren verlengingen nodig na een 1-1 gelijke stand. De partij is uiteindelijk met liefst twintig penalty’s beslist in het voordeel van Engeland.

De leerlingen die niet voetballen, juichen de anderen langs de kant toe. © Elke Lamens.

De leerlingen die niet voetballen, juichen de anderen langs de kant toe. © Elke Lamens

Vrijdag speelt Marokko (1) nog tegen Mexico (2) en volgt een superfinale van Engeland (5) tegen de leerkrachten. “Deze wedstrijd wordt door een echte scheidsrechter gefloten”, verklappen de organisatoren alvast. Het is de zoon van directeur Filip Van Herck. “Mijn zoon is verbonden aan de KBVB en fluit wedstrijden in tweede provinciale”, bekent hij.

(ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners