©  EPA-EFE

Ook Europese voetbalbond UEFA gaat financiën van Juventus verder uitpluizen

De Europese voetbalbond UEFA heeft een formeel onderzoek ingesteld tegen de Italiaanse topclub Juventus. Het Club Financial Control Body (CFCB) van de UEFA zal nagaan of er mogelijke inbreuken zijn begaan tegen onder meer de financiële fair play.

BelgaBron: BELGA

Het parket van Turijn vroeg eerder dat voormalig Juventus-voorzitter Andrea Agnelli en twaalf andere bestuurders voor de rechter worden gebracht op verdenking van onregelmatigheden in het financieel beheer van de club, zo schreven goed ingelichte Italiaanse media.

Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved en de rest van het bestuur van Juve traden maandag collectief af na een gerechtelijk onderzoek naar onregelmatigheden in de boekhouding. Het collectieve ontslag kwam er nadat de jaarrekeningen van Juventus de afgelopen maanden onder de loep zijn genomen door het gerecht en de Italiaanse beurswaakhond Consob wegens vermeend gesjoemel met de boekhouding en marktmanipulatie. Juventus heeft dit echter steeds ontkend.

Het parket van Turijn onderzoekt de door Juventus gebezigde praktijk van “valse uitwisselingen” van spelers, waarbij geen geld wordt overgemaakt maar wel meerwaarden in de balansen worden opgenomen. Die “fictieve” meerwaarden zijn tussen 2018 en 2021 becijferd op ongeveer 155 miljoen euro, aldus Italiaanse media. De beursgenoteerde club zou ook het bestaan van privéovereenkomsten met spelers, onder wie Cristiano Ronaldo, om bepaalde salarissen op een later tijdstip te betalen, voor zijn investeerders verborgen hebben gehouden. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal