©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp op zoek naar derde opeenvolgende zege

Telenet Giants Antwerp gaat vanavond tegen Charleroi op zoek naar een derde opeenvolgende overwinning in de BetFirst BNXT League. Als het slaagt in die opdracht is de zwakke competitiestart uitgewist en staat het virtueel in de top vijf en de Elite Gold. “Dit is een heel belangrijke wedstrijd”, beseft ook Brandon Anderson, de nieuwe Amerikaanse floorleader van de Giants.

Patrick Ceulemans

Na het sterke debuut twee weken geleden van Spencer Butterfield en Desonta Bradford nam ook Brandon Anderson een mooie start bij de havenploeg. Anderson is een 24-jarige, 1m85 grote en frêle guard. Vorig seizoen (gemiddeld 17 punten, 4 rebounds en 6 assists) schitterde hij bij Ovarense en werd hij uitgeroepen tot MVP van de Portugese Liga. Zijn Europees debuut beleefde hij in het seizoen 20-21 bij het Engelse Worcester Wolves, waar hij mooie statistieken neerzette.

“Ik begon dit seizoen bij het Hongaarse Kormend, maar kwam daar op een zijspoor terecht. Toen de Giants me contacteerden, was ik gecharmeerd. Ik kwam in een sterkere competitie terecht en kon nog eventjes proeven van de FIBA Europe Cup. Jammer dat we ons niet kwalificeerden voor de Last 16, maar nu kan de focus op de BNXT League en de Beker van België.”

Anderson heeft flair en speloverzicht, een goede drive en driepuntshot en hij pakt uit met steals. Op korte termijn moet de Amerikaan zich kunnen ont­poppen tot de nieuwe floorleader van Telenet Giants Antwerp.

“Mijn rol is ondergeschikt aan het team, dat over veel getalenteerde spelers beschikt. We willen collectief winnen en staan voor enkele cruciale weken, te ­beginnen vanavond tegen Spirou Charleroi. Dit is een heel belangrijke match. In de eigen zaal ­moeten we met de steun van de fans op zoek naar een derde opeenvolgende zege in de BXNT League. Als we daarin slagen en de uitslagen in de andere wedstrijden vallen wat mee, dan is de aansluiting met de top een feit.”

Reggie Upshaw (rust/hiel) kwam dinsdag bij Hapoel Haifa niet in actie. De Amerikaanse ­power forward wordt vanavond opnieuw in de selectie verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal