Mechelen heeft dit jaar geen dossier ingediend om de erkenning ‘kindvriendelijke stad’ binnen te halen.  ©  Joren De Weerdt

Mechelen speelt label ‘kindvriendelijke stad’ kwijt: “Hopelijk tijdelijk struikelen”

Mechelen -

Mechelen heeft voor het eerst in zeven jaar tijd het label ‘kindvriendelijke stad’ kwijtgespeeld. Het stadsbestuur diende geen dossier in, maar zegt er tegen 2024 opnieuw voor te gaan.

Sven Van Haezendonck

Bij de uitreiking van de labels door Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Jeugd, viel het gemeenteraadslid Thijs Verbeurgt op dat Mechelen er niet meer bij was. Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), Mechels schepen van Jeugd, wijt het kwijtspelen van het label aan een samenloop van omstandigheden.

“Toen het traject voor de tweejaarlijkse erkenning liep, was er tijdelijk geen diensthoofd Jeugd. Ze was afwezig wegens bevalling. De jeugddienst kende ook vier verschillende personeelswissels. Daarnaast is ook de directeur Vrije Tijd met pensioen gegaan”, legt de schepen uit. Hij geeft aan dat er beslist is om de pijlen te richten op de lopende projecten. “We tekenen wel in op het traject voor erkenning in 2023”, zegt Labsir.

Hopelijk tijdelijk

Het is de ambitie om het label in 2024 opnieuw binnen te halen. “Sta me toe te betreuren dat we dit label kwijt zijn, ook als is het tijdelijk. Als stad hebben we daar over de coalities hard aan gewerkt om de kindvriendelijkheid van onze stad niet alleen in woorden om te zetten, maar ook in daden. Het label is daar toch een belangrijke erkenning voor”, vertelt Thijs Verbeurgt.

Hij merkt op dat er in het collegebesluit ook aanzienlijke werkpunten waren. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit een tijdelijk struikelen is”, zegt de socialist. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Mechelen