76 leerlingen woonden de match na de schooldag bij in de refter van het Sint-Lambertusinstituut. © rr

Refter van Sint-Lambertusinstituut omgetoverd tot WK-fandorp: “Gesupporterd tot laatste snik”

Heist-op-den-Berg -

De refter van het Sint-Lambertusinstituut in Heist-op-den-Berg werd voor de wedstrijd Kroatië-België omgetoverd tot een heus WK-fandorp. In totaal 76 leerlingen van de eerste graad en enkele van het derde middelbaar schreven zich vooraf in om de match te volgen na schooltijd. “Jammer dat de Rode Duivels er niet meer bij zijn, maar het was een leuk en positief evenement voor onze leerlingen”, zegt coördinator van de eerste graad Annelies De Rijck.

Kristof Van Rompaey

De leerlingen kregen vooraf een brief mee naar huis om zich in te schrijven voor de wedstrijd op groot scherm in de schoolrefter. Die werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een fandorp met groot scherm. “In ruil voor een inschrijving kregen de leerlingen een ticket zoals in een echt voetbalstadion”, vertelt Annelies De Rijck. “Bij het binnenkomen werden ze opgewacht door stewards en kregen ze een kom warme soep. Nadien konden ze plaatsnemen in het fandorp en was er popcorn voorzien.”

De leerlingen werden getrakteerd op popcorn tijdens de match. © rr

De leerlingen mochten de schooldag verkleed doorbrengen. “Er was ook een wedstrijdje aan de match verbonden. De klas die de leukste foto nam in outfit, wint nog een prijs”, zegt De Rijck. “Wat dat wordt, blijft nog even geheim. Ondanks het gelijkspel van de Rode Duivels is het zeker een heel gezellige activiteit geworden. De leerlingen bleven hopen tot aan het eind en bleven tot de laatste snik uit volle borst mee supporteren.”

De leerlingen kregen een toegangsticket voor de wedstrijd. © rr

De leerlingen mochten donderdag verkleed in de les zitten. © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER WK voetbal 2022