© ATV

School kijkt op groot scherm: “Duivels uitgeschakeld? Ach, straks komt de Sint”

Zandhoven -

Leefschool ’t Zandhofje in Zandhoven mocht dankzij een wedstrijd van Voetbal Vlaanderen de match van de waarheid van de Rode Duivels op groot scherm bekijken. Zo’n 200 supporters hadden zich ingeschreven. Dankzij de frieten en drankjes werd het toch nog gezellig. De kinderen konden zich troosten met het vooruitzicht dat Sinterklaas ’s nachts zou langskomen.

Op 22 november al speelde ’t Zandhofje de WK Voetbal-finale na in het kader van een wedstrijd van Voetbal Vlaanderen. Juf Inge Truyen was de grote aanvoerder. Tot haar grote verbazing kreeg de school maandag om 15u telefoon dat de hoofdprijs, het groot scherm, donderdag richting Zandhoven zou komen.

Helaas pindakaas, zal deze jongen denken. ©  Invento

“Wij waren eigenlijk derde geëindigd en hadden dus al een voetbalpakket op zak. Maar de winnende school in Geel telt veel kleuters en had liever kleine schermen om de match indoor te volgen. In drie dagen tijd hebben we nog snel dit buitenevent in elkaar gebokst”, vertelt Inge Truyen. “Een frietkraam, een gezellig drankkraam: 200 kinderen en familieleden hadden zich ingeschreven, maar er zijn er nog meer present.”

Met de gezellige lichtjes leek het wel een vervroegde kerstmarkt of winterfeest. Na de nederlaag vroeg directeur Sabina Van Everbroeck, die tot de allerlaatste minuut in een flits van Lukaku bleef geloven, toch een applaus voor ons nationaal elftal. “Ze zijn verloren, maar ze hebben goed gespeeld”, vond de directeur, die het positieve wou benadrukken.

De Duivels zien verliezen op tien vierkante meter is toch nog net iets confronterender. ©  kma

De kinderen van ’t Zandhofje zullen niet te lang in de put zitten. Ze mochten donderdag al hun schoentje zetten, want Sinterklaas komt in de nacht van donderdag op vrijdag al langs in de school. De beste trooster na een vroege uitschakeling van de Duivels. kma

In het begin leek het nog de goede kant uit te gaan. ©  Ivento

De leerkrachten, toen ze nog moed hadden op een overwinning. ©  Invento

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV