©  REUTERS

Toby Alderweireld hint op afscheid bij Rode Duivels: “De laatste weken zijn moeilijk te verwerken”

Ook Toby Alderweireld kon na de uitschakeling door Kroatië zijn ontgoocheling niet verbergen. De Antwerpenaar liet doorschijnen dat een afscheid bij de Rode Duivels nakend is.

pjc/jug

LEES OOK. Rode Duivels in tranen na uitschakeling: dit komt hard aan!

“Zo kort na de wedstrijd is het moeilijk om iets deftigs te zeggen over hoe ontgoocheld we zijn maar het spreekt voor zich dat we enorm teleurgesteld zijn dat we niet naar de volgende ronde gaan”, sprak de verdediger van Antwerp. ““Mijn gevoel is moeilijk te beschrijven. We hebben een heel ander België gezien. We speelden met ons hart. Met iets meer geluk en kwaliteit ga je naar de volgende ronde. Vandaag creëerden we genoeg om te scoren, de vorige twee wedstrijden helemaal niets. De wedstrijd tegen Marokko heeft ons in een heel moeilijk parket gebracht.”

Het was een emotionele rollercoaster geworden de voorbije weken, gaf de ervaren Rode Duivel toe. “De laatste weken is er veel geschreven. We lezen dat ook en dat kruipt niet in de koude kleren. Jan Vertonghen - mijn beste vriend in het voetbal - en ik hebben toch getoond dat wij op dit niveau onze bijdrage kunnen leveren. Twee clean sheets op drie matchen, dan doe je het goed.”

Vijftien jaar alles gegeven

Het is tijd voor bezinning, vond Alderweireld. “Ik ga nu naar huis en ik ga met mijn familie bekijken wat ik ga doen, of ik stop. Ik heb vijftien jaar alles gegeven voor de nationale ploeg. Alles! Alles! En ik deed dat met trots. Ik ben trots deel te mogen uitmaken van deze generatie. De laatste weken zijn wel moeilijk te verwerken. Je probeert dat wel van je af te zetten maar dat kost veel energie. Ik ben het met veel dingen niet eens. De ouderen hebben laten zien dat ze hun mannetje konden staan. Er is ook Antwerp waar ik mijn liefde, energie en tijd wil aan geven. Ik ga erover nadenken.”

Alderweireld wist toen nog niet dat Roberto Martinez zijn afscheid van de Rode Duivels zou aankondigen. “Ik heb het volste vertrouwen in hem maar het is lastig. Ik weet niet wat hij gaat doen, ik weet niet wat andere spelers gaan doen. Ik ben heel trots om onder hem te hebben mogen spelen, ik ben trots op de kansen die ik gekregen heb. Ik ga hem daarvoor eeuwig dankbaar blijven, wat zijn keuze ook mag zijn.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS