Archiefbeeld 2019: dit jaar vatten zo’n dertig standhouders post tijdens de Christ-Trödelmarkt in en rond café De Dorpspomp. © Ilse Van Thielen

Christ-Trödelmarkt in en rondom café De Dorpspomp viert jubileum: “Feestmarkt met winterkermis en bezoek van Kerstman”

Herselt -

Na twee afgelaste edities door corona vindt op zondag 11 december in en rond café De Dorpspomp in Herselt de tiende Christ-Trödelmarkt plaats. Het café en het Christ-Trödelteam maken er samen een feestmarkt met winterkermis van. De Die Hards Fanfare uit Herselt komt het feest openen en zelfs de Kerstman wordt verwacht.

Kristof Van Rompaey

De Christ-Trödelmarkt van De Dorpspomp en het organiserende Christ-Trödelteam groeide lokaal uit tot een vaste waarde bij liefhebbers van een onversneden portie kerstsfeer. “Maar het is nu al sinds 2019 geleden dat we nog een markt konden organiseren”, zegt Jos Van Herck van het team. “Daardoor zijn we pas dit jaar aan onze tiende editie toe. Om het jubileum in de kijker te zetten, koppelden we een winterkermis met onder meer een paardenmolen en schietkraam aan de kerstmarkt. Normaal komt de Kerstmarkt altijd een dag voor onze markt langs in De Dorpspomp, maar dit jaar komt hij op zondag met snoepjes voor de kinderen. Zo proberen we jaarlijks iets voor de jongste bezoekers te voorzien.”

De Kerstman komt normaal telkens een dag voor de Christ-Tödelmarkt naar café De Dorpspomp. Dit jaar komt hij een dagje later. © SDL:WVL

De organisatoren verwachten een dertigtal standhouders. “Van hobbystanden tot marktkramers die ook op de avondmarkt staan: het aanbod is heel uiteenlopend”, zegt Van Herck. “De Die Hards Fanfare komt de markt plechtig openen om 11.30u. Om 15u verwachten we bezoek van het zangduo Ilse en Eric. Hier in de streek zijn ze aanzienlijk bekend. Kortom, we brengen alle elementen samen om er een heel gezellige, winterse zondagnamiddag van te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners