Bij de verkieizingen in oktober 2018 zegevierde N-VA. Sindsdien vormt het samen met CD&V een meerderheid.  © Elke Lamens

N-VA Brecht geschokt over politiek project coalitiepartner CD&V Brecht: “Donderslag bij heldere hemel”

Brecht -

N-VA Brecht reageert erg verbaasd op het feit dat coalitiepartner CD&V in een gezamenlijke lijst met oppositiepartij Open Vld, aangevuld met Vooruit, in 2024 naar de Brechtse kiezer wil trekken. “Hopen dat dit goede werking in college niet hypothekeert”, klinkt het.

“Het is verbazend dat partijen die ideologisch niet meteen op dezelfde lijn zitten, samen naar de kiezer trekken”, stelt burgemeester Sven Deckers (N-VA) vast. “Het is des te opmerkelijker omdat de samenwerking in het Brechtse college momenteel zeer goed loopt.”

Voorzitter Kris Janssens vult aan: “We werken prima samen in het college. Wij dachten dat we in volle vertrouwen konden samenwerken om onze gemeente goed te besturen. Dit nieuws komt voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Wij hopen dat deze démarche van onze coalitiepartner de goede samenwerking die we momenteel hebben, niet zal hypothekeren.”

Voorzitter Kris Janssens (N-VA) hoopt in volle vertrouwen legislatuur met Cd&V af te werken © Gemeente Brecht

N-VA solo

De partij maakt meteen de plannen voor 2024 bekend. N-VA Brecht gaat onder eigen naam en zonder partners naar de verkiezingen. “N-VA Brecht werkt sinds het begin van de legislatuur constructief aan een beter Brecht. Nu, twee jaar voor de verkiezingen, gaat onze aandacht volledig naar het besturen van de gemeente. Wij zijn nog niet bezig met lijstvorming en politieke strategie. Het initiatief van onze coalitiepartner om onder een andere naam en met andere partijen een gezamenlijke lijst in te dienen, verandert niets aan ons huidig engagement”, benadrukt de voorzitter. (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners