Schepen Ine Somers en Carolien Verriest van de dienst Evenementen stellen vol trots ‘Sint-Niklaas Wintert’ voor. © yjs

Voor het eerst blijft kerstmarkt twee weekends open: “Alles geven na twee coronajaren”

Sint-Niklaas -

Voorlopig is Sint-Niklaas nog volop in de ban van Sinterklaas en zijn pieten, maar na hun vertrek op 6 december staat de winterse evenementenperiode alweer voor de deur. Na twee coronajaren pakt de stad opnieuw uit met klassiekers als de ijspiste, de Santa Walk en de ijsberenduik. “Voor het eerst zal de kerstmarkt op de Grote Markt twee weekends lang voor een gezellige kerstsfeer zorgen”, aldus schepen voor Evenementen Ine Somers (Open VLD).

Yannick Joos

“Met het volwaardig en goedgevuld winterprogramma willen we voor een sfeervolle eindejaarsperiode zorgen”, steekt schepen voor Evenementen Ine Somers (Open VLD) van wal. “Na twee corona-edities zijn we blij dat we opnieuw alles uit de kast kunnen halen om de beleving naar een nog hoger niveau te tillen. Als de Sint weer naar Spanje trekt, wordt meteen alles in het werk gesteld voor de opening van de kerstmarkt met de bijhorende ijspiste en de winterfoor. Voor het eerste zal de Grote Markt twee weekends lang baden in een kerstsfeer, met telkens meer dan vijftig kerstchalets, een winterterras met muziek, vuurkorven en tal van andere kraampjes. Het was wat koffiedik kijken of we de twee weekends zouden kunnen invullen, maar we kregen bijzonder veel aanvragen en inschrijvingen. Zowel van vrijdag 9 tot zondag 11 december als van vrijdag 16 tot 18 december zal de kerstmarkt er staan.”

Duizend kerstmannen

Tijdens het tweede weekend wordt ook op zaterdag de Santa Walk georganiseerd. Zo’n duizend verklede kerstmannen wandelen samen voor het goede doel doorheen het stadscentrum. Een dag later vindt het kerstconcert XMAS XL van de Kunstvrienden voor de veertiende keer plaats in de Don Boscokerk.

Op zondag 11 en 18 december kunnen inwoners volop op zoek gaan naar eindejaarsinkopen tijdens de twee extra winkelzondagen. “Daarnaast vindt er op die zondagen ook een feestmarkt plaats op het Stationsplein”, geeft schepen Somers nog mee. “Daarbij zorgen we voor extra animatie in de stadskern en proberen we alle activiteiten met elkaar te verbinden.”

LEES OOK. Sint-Niklaas maakt zich op voor Warmathon in De Ster

Niet alleen in de stad, maar ook in de deelgemeenten wordt het een gezellige kerstperiode. Zowel in Sinaai, Puivelde en Belsele wordt er een kerstmarkt georganiseerd. In Nieuwkerken vindt er dan weer na de jaarwisseling Nieuwkerken Borrelt plaats. “Volgende week mogen alle inwoners de brochure de brochure in de bus verwachten”, besluit schepen Somers.

Meer info op: www.ontdeksintniklaas.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners