© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Mijn broer is veertien jaar ouder dan ik maar we zien elkaar elke week”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Lance Taguba (22).

Elien Van Wynsberghe

“In mijn vrije tijd game ik vaak met mijn vrienden. Valorant is een game dat we bijvoorbeeld graag spelen. En ondertussen praten we met elkaar. Al spreken we natuurlijk ook gewoon samen buiten af.”

“Of ik als gameliefhebber naar het WK Counter Strike in het Sportpaleis ben geweest? Nee, dat niet. Al heb ik het wel een beetje gevolgd. En een van de bekendste deelnemers ben ik toen tegengekomen op het Astridplein. Iemand uit het Russische team denk ik. Hem heb ik gevraagd om samen op de foto te gaan.”

“Vanuit die interesse voor gamen, is ook mijn studiekeuze voortgekomen. Ik volg nu een graduaat programmeren aan de AP Hogeschool. Voordien volgde ik een opleiding Multimedia, maar dat was mijn ding niet. Nu zit ik op mijn plaats. In januari heb ik mijn eerste examens. Dat zie ik wel goedkomen. Uiteindelijk hoop ik web developer te worden.”

“Die liefde voor IT heb ik niet van mijn ouders. Zij zijn daar niet zo in thuis. Ik ben Filipijns en dertig jaar geleden zijn mijn ouders vanuit de Filippijnen naar hier geëmigreerd. Zelf ben ik gewoon hier geboren. Ik heb ook nog een broer. Hij is veel ouder dan ik. Veertien jaar. Hij heeft al een eigen gezinnetje met twee kinderen en woont in Merksem maar ik zie hem nog elke week. Het klopt dat ik dus al nonkel ben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen