© Bart Van den Langenbergh

Politie betrapt drugsdealer op snelle bromfiets

Turnhout

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 21-jarige man uit Turnhout voor de verkoop van cannabis. De jongeman werd betrapt toen hij aan hoge snelheid op zijn bromfiets door Turnhout reed.

Een ploeg van de politie regio Turnhout hield op 23 september van dit jaar een bromfietser tegen die veel te snel door het centrum van de stad reed. De inspecteurs merkten meteen een cannabisgeur op bij bromfietser M.I. (21) uit Turnhout.

Na verder onderzoek bleek dat de bromfiets op 17 april mogelijk was gezien bij een drugsdeal. De bromfietser had twee gsm-toestellen en 690 euro cash geld bij zich. In de laadruimte van zijn bromfiets vond de politie vijf knijpzakjes met gebruikershoeveelheden cannabis.

M.I. beweerde op zijn beurt dat hij cannabis sinds zijn tien of elf jaar en dat hij af en toe wat drugs bezorgde aan vrienden. Maar in zijn gsm vonden de speurders berichten die erop wezen dat hij op grote schaal drugs dealde. Zo stuurde hij een voorstel tot aankoop naar 65 en 79 personen tegelijk.

De correctionele rechtbank heeft de twintiger veroordeeld tot een werkstraf van 130 uren en een boete van 800 euro. Als hij de werkstraf niet uitvoert, moet hij alsnog voor 15 maanden naar de gevangenis. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners