©  BELGA

Extra dag rust als Rode Duivels alsnog groepswinnaar worden op het WK

De Rode Duivels moeten donderdag winnen van Kroatië om zich te plaatsen voor de 1/8ste finales van het WK. Maar als ze dat doen, kunnen ze ook nog groepswinnaar worden.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Courtois extra gemotiveerd, De Bruyne heeft zijn maatje terug en al 12 jaar niet verloren van Kroatië: waarom België nog niet hoeft te wanhopen

Na de 1-0-zege tegen Canada en de pijnlijke 0-2-nederlaag tegen Marokko hebben de Duivels een zege nodig om de poorten van de achtste finales nog open te beuken, bij een gelijkspel rest er slechts een waterkans. Dat alles zal moeten gebeuren tegen een Kroatië dat eveneens niet op een gelijkspel zal mikken, want bij een eventueel laat tegendoelpunt en een nederlaag zouden ze weleens uitgeschakeld kunnen zijn. Dat gebeurt als Marokko wint van Canada.

Maar bij een Belgische overwinning en geen Marokkaanse driepunter worden de Rode Duivels zowaar nog groepswinnaar. Dan wacht hen een confrontatie met de nummer twee van Groep E: Spanje, Japan, Costa Rica of Duitsland. In dat geval krijgen de Rode Duivels een dag extra rust, aangezien die 1/8ste finale ingepland staat op dinsdag 6 december. Bij een tweede plek moeten ze al aan de bak op maandag 5 december.

MEER OVER DE RODE DUIVELS