Flyn voor haar café in Merksem. © rr

Populair café De Musik vindt geen overnemer: “De zaken gaan té goed”

Merksem -

Flyn Wynen, uitbaatster van café De Musik aan het Kroonplein in Merksem, zoekt al maanden een overnemer voor haar café. De combinatie van het café en haar twee jonge kinderen wordt de uitbaatster te veel. “Het probleem is dat het café te goed draait.”

Rebecca Van Remoortere

Het is te druk in café De Musik aan het Merksemse Kroonplein. Het café zit vaak tot de vroege uurtjes vol en er vloeit gemiddeld 500 liter bier per week. “Ik sluit het café soms pas om 5 uur ’s morgens en mijn kindjes van 10 maanden en 3 jaar zijn een uur later al wakker. Ik slaap maar één tot maximum drie uur per nacht. Sommige weken zijn fysiek en mentaal gezien niet combineerbaar met twee jonge kids”, zegt Flyn met veel spijt in het hart.

Ze nam het populaire muziekcafé bijna vijf jaar geleden over. Vroeger heette het café het Diamantje, daarna de Music, dan volgde de Mus en daarna nam Flyn het over onder de naam de Musik. Maar altijd bleef het een bekend en druk café in het district. “Ik kwam hier zelf ook al toen ik jong was en wil hier ook heel graag blijven komen. Ik wil voor mijn klanten een juiste overnemer zoeken, die het concept voortzet zoals het al jaren bestaat.”

Maar zo iemand vinden blijkt veel moeilijker dan verwacht volgens Flyn. “Ik heb al wel geïnteresseerden over de vloer gekregen, maar zij mikken op een café vol gokkasten. Dat zou heel jammer zijn. Als ik het café aan zo iemand doorgeef, moet ik verhuizen uit Merksem, denk ik. Want dat gaan de klanten niet appreciëren. Ik krijg ook mensen die een veel lager bod bieden”, zegt de Merksemse.

© rr

Flyn vraagt 45.000 euro voor de overname. “Ik huur van een brouwer en we hebben een goed contact samen dus daar moet de overnemer niet bang voor zijn.”

Ondertussen werkt Flyn ook nog als pedagoge. “Ik wil weer een richting uitgaan die gemakkelijker te combineren is met mijn gezinsleven. Ik hoop snel een overnemer te vinden voor De Musik, die het met dezelfde overtuiging voortzet zodat ik met een gerust hart een nieuwe toekomst tegemoet kan gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners