Caroline Korthoudt overleed op amper 36-jarige leeftijd aan ALS. © rr

Familie en vrienden vervullen met benefiet voor ALS Liga laatste wens van Caroline (36)

Kontich -

Op de terreinen van K. Kontich FC vindt op zaterdag 10 december een benefiet plaats ten voordele van de ALS Liga. Die wordt op poten gezet door de vele vrienden en familieleden van Caroline Korthoudt die midden november op 36-jarige leeftijd aan ALS is overleden. De jonge mama zette, ondanks haar zware ziekte, zelf nog mee de krijtlijnen van de benefietdag uit. Een aantal BV’s verleent met een voetbalmatch zijn medewerking.

Bart Roggeman

Caroline kreeg in het voorjaar de harde, hartverscheurende diagnose dat ze aan ALS leed in zijn meest agressieve vorm. De ziekte manifesteerde zich zo agressief dat ze amper een halfjaar later, op 16 november overleed. Haar echtgenoot en zoontje Maxime en dochtertje Ella, die respectievelijk bij de U9 en U10 van KKFC voetballen, bleven verweesd achter.

“Ondanks de grote impact van de ziekte op haar leven vond Caroline nog de moed om zelf het initiatief te nemen voor een benefiet”, vertelt Saskia Schillemans, die via de ploeg van hun zoontjes met Caroline bevriend geraakte. “Omdat de ALS Liga haar enorm veel meerwaarde en steun bracht, wilde ze graag iets terugdoen om de liga te steunen en de ziekte onder de aandacht te brengen.”

“Caroline heeft nog zelf de grote lijnen voor de benefietactie uitgezet: hoe ze deze dag zag en wat ze graag had gehad. Ze wilde graag dat dit zou plaatsvinden op KKFC, de club waar haar kinderen voetballen. Zo is het idee ontstaan van een voetbalmatch met randanimatie. Ondanks dat ze fysiek snel achteruit ging, hebben we samen toch nog enkele overlegmomenten kunnen houden om zo haar laatste wens in vervulling te kunnen laten gaan.”

Jean-Marie Pfaff

“We starten de dag om 11u en eindigen omstreeks 18u met een winterbar met jenever en cava, kinderanimatie en een tombola als ingrediënten. Om 13.30u staat een match met BV’s geprogrammeerd waarbij Jean-Marie Pfaff de aftrap komt geven en met deelname van onder meer Anthony Van Der Wee, Jo Hens, Gunther Schepens, Amine Boujouh, Kenneth Vanbaeden, Joren Dumont (Blind Getrouwd) en Edegems burgemeester Koen Metsu. Een toegangsticket voor de wedstrijd kost 3 euro, kinderen onder de twaalf jaar zijn gratis.”

“De opbrengst schenken we aan de ALS Liga om de oh zo belangrijke research te ondersteunen. Omdat de ALS Liga geen kosten afhoudt, gaat elke euro die we ophalen integraal naar onderzoek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners