Ook Saartje Vandendriessche (47) ontslagen door VRT: “Wel nog open voor toekomstige samenwerkingen”

Presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche (47) is, net als haar collega Geena Lisa Peeters (50) en reportagemaakster Annick Ruyts (59), ontslagen door de VRT. Ze moet vertrekken na een periode van 17 jaar. Vandendriessche werkte jarenlang als omroepster en maakte ook enkele programma’s waaronder Op de man af en Saar in het bos. Haar ontslag kadert in een transformatieplan bij de openbare omroep.

wvb

Vanaf 2005 was Saartje Vandendriessche tien jaar lang te zien als één van de omroepsters die de programmatie aankondigden. Kort nadat de omroepsters werden afgeschaft, werkte ze als redactrice bij de Eén-talkshow Van Gils en gasten.In 2007 volgde ze Sabine Hagedoren op als gezicht van Vlaanderen Vakantieland. Rond die periode presenteert ze De Naaktkalender aan de zijde van Ben Roelants. De presentatrice dook ook een aantal keer op als gaste in shows als Het swingpaleis en De laatste show.

Daarnaast maakte ze reportages voor De Rode Loper en presenteerde ze programma’s als Op de man af, waarin ze wekelijks een mannelijke BV uitdaagde in allerlei mentale en sportieve proeven, alsook het recente Saar in het bos, waarin ze drie weken lang moest zien te overleven in een bos.

Als actrice speelde Vandendriessche rollen in enkele tv-series, waaronder Matroesjka’s en Familie.

Vandendriessche zou wel nog openstaan voor toekomstige samenwerkingen met de VRT. “In de toekomst zal ik sowieso mijn tijd en energie blijven besteden aan die onderwerpen die me na aan het hart liggen en waar ik echt nog enthousiast van word. Bij de VRT of via andere kanalen”, laat de presentatrice weten op Instagram.

Transformatieplan

41 medewerkers worden de laan uitgestuurd bij de VRT. De openbare omroep maakt namelijk werk van een transformatieplan. Dat komt er omdat het besparingen opgelegd krijgt door de Vlaamse regering. Het bedrijf moet het nog tot 2025 met maar liefst 25,1 miljoen euro minder aan publieke middelen doen. Eerder deze week raakte al bekend dat Geena Lisa Peeters na een samenwerking van 22 jaar moest vertrekken. Verder kreeg reportagemaakster Annick Ruyts te horen dat haar verhaal bij de VRT afliep, en dat na meer dan drie decennia. Zij was tot voor kort tewerkgesteld als eindredactrice bij het Canvas-programma Alleen Elvis blijft bestaan. Ook radiopresentator Tomas De Soete (46) werkt niet langer bij VRT.

LEES OOK. Geena Lisa na 22 jaar ontslagen bij VRT: “Ontroerd door de vele reacties”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER