Op de hoek van Statiestraat en Boomgaardstraat wil de gemeente een bouwproject tot acht bouwlagen mogelijk maken. © Tommy Maes

Uitstel voor openbaar onderzoek naar aanpassing RUP Centrum

Mol -

Het openbaar onderzoek naar de aanpassingen van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Centrum in Mol wordt uitgesteld. Er ontbreekt namelijk nog een onderzoeksdocument in het dossier. Ook de infomarkt van woensdag wordt uitgesteld.

Het openbaar onderzoek naar de aanpassingen van het RUP Centrum ging normaal gezien maandag 5 december van start, waardoor het tot en met dinsdag 3 januari 2023 zou lopen. Er was ook een infomarkt gepland op woensdagavond 7 december. Zowel het openbaar onderzoek als het infomoment worden nu uitgesteld naar een later tijdstip.

De reden van het uitstel is dat er nog één onderzoeksdocument ontbreekt in het omvangrijke dossier. Om procedurefouten te vermijden, wordt het openbaar onderzoek uitgesteld zodat het studiebureau het noodzakelijk document kan uitwerken. Het uitstel heeft geen impact op de inhoud of de doelstellingen van het dossier.

Het gemeentebestuur van Mol wil het bestaande RUP aanpassen om nieuwe visies op het vlak van woonverdichting en vergroening op drie locaties mogelijk te maken. Zo wil de gemeente op de hoek van Boomgaardstraat, Statiestraat en Guido Gezellestraat een gebouw tot acht bouwlagen toelaten.

Op de hoek van Jakob Smitslaan met Asstraat wil de gemeente het mogelijk maken om toekomstige ontwikkelingen hoger en dieper te laten uitwerken. En op de site in de Guido Gezellestraat met onder meer het politiegebouw wil de gemeente een toekomstig woonproject meer richting spoor laten opschuiven.  (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners